Duktig Colin!!

 
Idag var Colin såhär super duktig! Jag körde bakom en sväng tills jag bestämmde mig att jag skulle köra först.! Så jag sa till "y" att jag ville köra först både dit och hem. Vi brukar alltid köra den vägen, så jag körde förbi
och Colin sprang så fint! Öronen framåt och lyssnade jätte bra på mig =)
När vi var på väg hem så var de 3 bilar som stod nära, där tänkte han stanna och bråka, och jag vart irriterad!
Jag smacka,slog till med tömmen och sen gunga lite i vagnen haha! Och samtidigt tänkte jag " VI SKA FÖRBI, DU FÅR INTE STANNA !!!!" och han bara travar förbi hur duktig som helst! WOW vi klarade iaf de och jag vart så glad över de lilla. där skulle han lika gärna kunnat vänt och bråkat!
"Y" fick köra förbi när vi nästan var framme vid stallet, stod en lastbil mitt i vägen och tyckte de var dumt att Chansa förbi där, eftersom de hade gått så bra före. Men Colin reagera inte iaf på lastbilen
 
fick frambandage och lite mys, i morgon blir det banan igen!
 

Måndag - Tisdag.

I går gick Colin fort igen, känns fortfarande mycket fin.! Körde 4 st i berget och 3 på "rakbanan"
Som valigt så lärde han galoppera en gång,snubblade även också då...
Han har iaf blivit bättre att köra först med också!Annars var de väl som vanligt i stallet, bråkade med en söm flera minuter som jag inte fick bort! De är så segt när man ska byta söm i tid också så ska de krångla! surt!
 
idag har de inte hänt nå alls egentligen, mockat.spånat. lindat bandage, tvättat sulky,selat,borstat och lindat ben typ ;)
Charlie fick sin sista medcin idag så hoppas att han blir bra nu!

28 Juni!

 
Har inte så mycket att skriva idag.
Har jobbat och fotat Colin lite, han är ganska svår att fota, men ibland så blir bilderna bra! ;)
 
Min super stjärna<3

27 Juni

Colin gick intervall i fredags. Han var fin som vanligt. galoppera tyvärr näst sista intervallen. låg på och drog. sen när jag höll i så slog han i hop..Körde sist då. Nästa intervall körde jag först och då var han hur fin som helst.!
Fick bandage runt om sen på eftermiddagen.
Har inte hänt så mycket annars.
 
Grace har börjar blivit riden, hänt bara 2 gånger men de verkar redan trivas i hop.sist tog jag med mig wille på promenad.. Var en annan som höll honom men, jag var iaf med. Wille tyckte de var super kul.
Nu längtar jag tills vi är i huset och har hästarna på en egen gård..så jag kan gå ut när jag vill och pyssla och dona!

24 juli





idag har min fina prins gått långsamt, han skötte sig jätte bra! körde först hela vägen hem och han trava på och vart inte rädd för någonting, sprang nog rakt hela tiden.
massera in arnika och la om sen, han är så underbar nu för tiden :)

Grace vart riden i måndags, de gick jätte bra och hon verkade glad!:) får se när jag hoppar upo!. Wille och Grace flyttat hem till Pappa igen på bete. hoppas de kan gå kvar tills vi får flytta :)

jag har även blivit knäad på kinden idag.. ont:(

operation dags





varit till Bollnäs idag, charlie har operera bort roten, efter tanden. Han ville inte somna direkt när han fick sprutan, tog ca 20 minuter. När jag inte var med så somna han direkt typ:) ,,
Men allt hade gått bra idag, så de var skönt.! Så nu är det bara benet som ska bli bra.
veterinären tyckte vi skulle vänta att börja motionera. Han har ca en vecka kvar på medicinen. så får vi se hur han blir efter det. Han väger 34 kg nu!:)

Colin gick fort i går verkar vara bra iaf med honom.




Sundsvall

idag tog jag sov morgon till 9!! var upp och gav charlie mat vid halv 7 först den somna vi båda om:)
sen vid halv 11 så åkte vi till Sundsvall och köpte en duschkabin där på Bauhaus till huset, så vi har åkt bil igen! 21 mil har har vi dit



Hästar

Några svängar i berget idag, och Colin kändes helt okej tycker jag. Han blir mer och mer säkrare att köra också. Skulle vilja  att han kan bli körd själv i stället för att ha sällskap jämt..! 
Han fick bandage runt om + gröngröt på knäna!...Mysig pojke de där!
 
Sen efter jag har varit hos Colin och dom så åkte jag till Wille och Grace, tog in och borsta.smörjde hovar..de får vara utan flughuvor nå, dom börjar skava lite på hästarna . smörjde iaf runt med flugmedel  på huvudet.=)
Charlie mår bättre och bättre, men får ändå inte gå långt så han får bara gå ut och göra de han ska sen in ungefär ibland kan jag gå upp till pappa och de är ca 300 meter bara så!.
 
 

Torsdag

i går vila Colin, han tyckte de var skönt tror jag;) han var ute hela förmiddagen och fick gå in och äta lunch sen ut igen och fick en ny kompis i hagen. Han fick sig 2 sparkar på benet. inget farligt alls hon visa nog bara att hon bestämmer!. i dag var de kompisar och lät bli varann iaf :) hoppas de håller i sig.! Colin fick gå långsamt idag, stel och hade säkert träningsvärk sen tisdags!, ska väl köras i morgon med. få se hur han är då!.

charlie mår bättre i alla fall. inget hallt i kväll och börjar bli sig lik;) hoppas operationen går bra på tisdag också! han vill leka, bada och springa lös nu!



-

 
I dag var det dags igen. Och som vanligt så skötte Colin sig fint, såg fin ut hela tiden tyckte jag. =)
Han fick springa 27 hela vägen och 25 sista 1000. De körde lite fortare med den andra hästen.Det var ju första gången på länge colin var på banan och sprang, så de fick räcka idag.
Han skötte sig till och med BRA i duschen på travet, vänder åt fel håll där ;) Sen stod han på samma ställe hela tiden.! Kylde av fram kotorna också efter så =)
När vi kom hem så fick han vulckan fram och även linnement på knäna bak!
-
 
Charlie har varit hos doktorn idag, och han måste tillbaka på Tisdag för en operation pga av att roten hade  delat sig.. Han var svullen i benet,Lymfan är svullen vad de nu var. Jag kunde inte vara med idag pga av att jag jobbade! =( Mamma och Hjärtat åkte upp med honom.

Måndag...

Så var de Måndag igen. Idag har Colin gått långsamt, han var fin & pigg idag.  I morgon så ska han in till banan och springa lite, får se hur det går.! Hoppas han sköter sig och springer fint!
Sömmade om honom fram idag, igen!
Annars har det väl inte hänt så mycket...
Letar veterinär hela dagen, mamma ringt när jag jobbade och INGEN hade tid att kolla på Charlie idag. vart så jävla less!.
Gör så ont att se honom må dåligt.:(Han är inte alls lika pigg och glad. Men han äter och dricker normalt. Han har även blivit halt..Vänster fram....
Men ska ringa till Bollnäs i morgon, tror de hade tid i morgon eftermiddag. bara hålla tummarna...!
Trodde de inte skulle vara så här svårt att få tag på en veterinär....=(
 
Wille väntar på att hovis kommer och ska verka honom, sen får de gå till pappa igen och beta, börjar växa upp där igen. Grace har fått skor på fram fötterna nu. så hennes hovspricka kanske blir bra .!

Otur ...

Igår gick colin igen, kändes väl okej. Lite stel kanske men hans kompis försökte betäcka han i torsdags.. Kom jag ju på när jag körde honom.
Han hade säkert ont av de för han hade märke som jag borsta bort. Får se hur han är på måndag!.

Vi är i malmköping under helgen. Charlie var med på rally idag. Nu så här efter så skulle jag haft honom kvar i huset. Han tog en pinne och bet och lekte sen så såg jag att de var blod på pinnen.. Och då har han lyckats gjort nå med en tant. Den sitter fast men hänger lite löst
Ringt veterinärer men en tyckte att jag skull avvakta till måndag och åka i väg då. Den andra var så jävla otrevlig, aldrig hört en veterinär så som som var emot mig.
Vi åker hem i morgon och försöker leta på nån vettig efter vägen.... Han äter, dricker och leker som vanligt..


Onsdag:)

Idag var de dags för colin att gå långsamt, körde bakom hela vägen idag. Får lösa , hundar som sprang emot en men de gick bra ändå:) colin var som vanligt, lika fin alltså:)

Idag har även hovslagaren varit och hjälpt till med en hovspricka på grace hon fick skor fram nu:) hoppas de blir bra med den! Verkade även henne bak. Nästa vecka kommer han och tar wille!. Så de får gå vid stallet ett litet tag nu.!

Kommer hända något bra om ett litet tag
drömmen kommer slå till<3


Gav bort körningen :)

Idag fick en annan äran att köra Colin. Var så mycket grejer i skogen så bättre att en som är tuffare än mig att köra första dagen på veckan ;) folk som såga busk, rundbalar , får som var lösa, vedhög!. Haha han hade iaf fjantat sig också lite men annars gick de bra!.
Han hade "hög" puls idag hela 80 direkt när han kom in på gången, var ett tagsen han hade de. Bra att de stiger någon gång;) den gick väl upp när han blev rädd... Haha:)
Duschen har faktiskt gått rätt så bra nu, men han vänder typ själv ;)
Annars har de väl varit som vanligt i stallet idag.


Fredag,Lördag

 
Igår var de intervall dags igen, Colin var som vanligt, om inte bättre,! Fin hela tiden,Vi körde 6 st intervaller de har vi gjort några gånger, Sista vart tyvärr galopp, pga av att den framför körde i väg före mig så colin vart över laddad så när jag skulle hålla igen honom så studsa han till lite (slog lite kanske)  och galoppera sen...
Men fick ner honom i trav sen gick han riktigt bra!
Kom in med 72 i puls, efter duschen hade han 53..! Sen fick han bandage runt om,!
Nöjd med min fina <3
 
 
I dag jobbade jag och Oskar kom en sväng och klappade om Colin och pröva bortsta lite också =)
Mys! Colin tycker om när någon kommer och pratar med honom.! mina fina <3
Jag masserade Colin innan Oskar kom, och Colin tyckte de var riktigt skönt =) så kul att se! 
 
 
Sen fick han även pröva att ta in en häst, jag gick så klart med, Viva tog han in, hon är lung och snäll...bra början i alla fall!! ;)

-

 
I dag var det dags för en långsam sväng igen, körde bakom en  bit sen så körde jag före hela vägen hem, Han ser spöken i bland men stannar dock inte längre, bara kastar sig ibland, beror väl på ;)
Det går bättre och bättre,han är duktig =)
. Längtar tills den dagen han bara är och springer på själv och man kan ta mysiga kör turer så som jag och Grace gjorde ;)
 
Men Colin är underbar på sitt sätt. Han kommer bli precis en sån häst jag vill ha, han måste bara få bättre självförtroende så kommer jag få en underbar häst...!Mattes ÄLSKLING!=)

Kanske är matte som behöver ett självförtroende också...! 
 

Intervall dags igen!

I dag var det dags för intervall igen för grabben min, Och han var som vanligt, fin, körde 6 svängar idag också han hade 75 i puls faktiskt ;) men efter vi fått av vagn så hade han 65.. Så de sjunker bra så inget fel. =)Han fick fram bandage bara idag igen..
 
Colin har fått för sig att de är mycket bättre att jag spänner jorden först innan jag sätter dit svanskapan, vissa selar så också . 
Han står stilla när jag gör så, men om jag tar svanskapan först så dansar han runt på gången tok gubbe ;)
Han är fortfarande fjantig för duschen...
 
Men annars rullar allt på och allt ser bra ut för dagen.!
 
I kväll tog jag även en cykel tur i regnet med Charlie inte så långt men han fick springa lite =)

RSS 2.0