Snö,regn, slask

Igår var de snö väder, rätt mysigt, men alla hästar i stallet lärde skos om. Så jag och Colin var ute på en långsam sväng själv igår, så han fick röra på sig i alla fall. Sen var de fullt upp.. Efter Colin stall så åkte jag till ockelbo., tandläkaren och optiken,stod på schema för mig, sen så var de bara att gå hem till mamma och vänta på Oskar. Så jag och mamma åkte till Ante och tog in doms hästar som vi vaktar tills i morgon!
Åh vad dom var blöt...
sen åkte jag hem med Oskar och åt, sen vidare till Wille och Grace som hade varit ute 12 timmar i snö vädret, dom var jätte blöta så dom fick sina fleece filt och massor av hö.!
-
Idag Tisdag har det inte hänt nå mycket, Regn och slask har de varit ute idag hela dagen, blöt som fan vart man också..Speciellt när jag hade tygskorna ;)Mina fötter bada! Haha..
Grace och wille var ute sen halv 7 till halv 5 ca, nöjda pållar!
 
 
I morgon är det körning istallet! ;)

Jobb dag

 
Idag har jag varit i stallet igen,kallt..Men alla hästar skötte sig fint! Colin var som vanligt glad idag, ur mysig. fota honom + några till. Efter stallet åkte vi fram och handla och bjöd pappa på mat eftersom han fyllde igår..
Sen var de bara att åka till Wille och Grace och mocka och fixa, Dom fick gå ut ganska tidigt idag, halv7 ungefär. Dom fick även kväller tidigt idag, uh var så kallt i stallet också! :(
Efter wille och Grace så åkte vi och tog in 2 andra som vi är hästvakt åt till på ons, Mamma hjälper även till där;)
Och sen vidare och gav Colin och gänget kväller!
Hem och duscha sen upp till pappa och fika..!

Uscha rörigt inlägg men ändå! (:

Intervaller

Idag fick Colin gå 5 lugna svängar i berget, han var som vanligt om inte lite bättre faktiskt,!
Det var rätt hårt på vägarna så därför vart de back träning idag, där dom hade saltat och sladdat så de var mjukt!
Var ganska kallt idag, hela dagen.!
Colin skötte sig fint idag, nöjd.! körde en sväng själv med honom och han brydde sig inte om att Amanda åkte hem med Pico! Duktig häst jag har!
 
 

En helt Annorlunda dag..!

 
 
Imorse så var det 3- ute, ganska kallt att åka moppe i,kan jag lova!
Jag kom iaf först till Wille och Grace, sen vidare till Colin!
Mockade och fixa , smörjde skydd och linda bandage.!Sen böt vi hagen så fixade Colin innan jag åkte hem. fixade några fler också!
Sen så duscha jag, gick till farmor och farfar, så skjutsa farfar fram till byn!
Var där någon timme, sen ringde Suzanne mig och fråga om jag kunde följa med på trav för att premia "Doris" .Trav säger man ju inte nej till.!
Så vid 3 åkte vi emot Gävletravet!.
Det gick iaf bra för Doris! Sprang på fint.! Jäkligt fint steg hade hon också! Så nu har alla 3  ,2 åringar klarat premie! kul =) 
Åkte till wille och grace som var inne när jag kom hem, hästarna hade hittat ett lerigt ställe fast de har varit kallt hela dagen!!
Hann tyvärr inte borsta dom, ska gå och sova så jag kommer upp i mån!
 
Det har också kommit snö idag.

2012-10-24

Idag har det varit ganska så lungt... Eller.. ne.!
Tog ut hästarna runt tjugo i 7, mockade och åkte hem, gjorde frukost och sen gick jag upp med Charlie till Aja.!Vidare till farmor och farfar, och sen fram till Ockelbo.!
Var där framme ifrån 9-12.! Sen hem, gick med hundarna, åkte till Colin och fixa honom, verkade inte nå trött efter går dagens,men nog lite träningsvärk, surare än vanligt.! (;
Åkte vidare hem, hängde tvätt och böt sängkläder, somna av 15 minuter,sen vid halv 4 åkte jag till Wille och Grace , tog in dom och borsta och dona med dom.!Gav dom lite tidigare kväller, men fixade så dom fick hö på kvällen, eftersom jag var borta och tvätta dunjackan! Dumt att köpa en sån när man inte har en torktumlare! haha!
 
I morgon ska jag hinna med
-Wille och Grace på morgon.
-Charlie.
-Colin, fixa honom.
-fram till ockelbo 1-4
-Fixa wille och Grace
-Hinna med att gå med Charlie(om ingen annan gör det.)
Fullt upp!

Snabbjobb.! Nöjd!

 
Idag var de dags igen då att åka till travet för snabbjobb med Colin, Han var som vanligt jätte duktig!Han var ännu mer vuxen idag, glad och snäll,dom värmde sen åkte ner och ut och körde igen.!
Colin gick 25, 2100 meter.! Så jag ska väl inte vara mer än nöjd.! Banan var även tung också eftersom den var nyskrapad och  massor.! =)
Colin flåsade FÖR EN gångs skull när han kom in! Woho! Kul.!Det har han aldrig gjort någon gång (typ) Glömde puls mätaren, men Colin flåsa kanske bara några minuter sen var de bra.!
Han var lite dum i duschen... men de är han hemma också så jag blir inte förvånad.Han väder på sitt egna sett hemma i stallet. haha! Konst.! 
Huvudsaken han sköter sig på banan, sen är jag glad!
 
Dom andra djuren har också fått blivit ompysslad.! Borstad smörjt hovar, sen fick charlie sig en promenad också idag! Så slipper jag ha dåligt samvete för de också! 

2012-10-22

 
Idag har det varit mycket att göra, vid halv 1-1 kom jag till Colin, var bara att sela honom och köra ut en ensam långsam tur.! Colin var som vanligt, lugn men gnäggade lite men annars duktig!Hoppa till för en grå farlig sten! Haha men så är väl unghästarna! lite läskigt lär de väl vara.!Sömmade om honom också.! Imorgon blir det att åka till travet med honom!=)

Sen när jag kom hem tog jag träningsakerna och gick ut på åkern med Charlie, han var busig + träningsvillig idag, och tyckte de var riktigt kul! Hela han var lycklig, höll bara på en kvart sen lekte vi några minuter också, Vill inte göra honom helt slut.! märkte på honom att han vart trött också så.
Sen så åkte jag även till Wille och Grace, LORTGRISARNA!och fixade dom, Borsta. gick på åkern så slapp jag spola fötterna! Hehehe!..

Så har min djurdag sett ut.!Fast.. jag var ju även hos Wille och Grace i morse... så läskigt när de är mörkt ute, uscha tycker inte alls om de..

Reng,lera...

 
Idag tog jag en sovmorgon till kvat i 8! Men vakna väl 2 gånger innan de men somna iaf om!Louise sov längre än mig!Vid 9 åkte vi och mocka och dona i stallet, hästarna fick stå inne idag, pga av vädret.! Först så är de värsta lera och skit direkt utanför stallet.!
Sen så ser hagen för jävlig ut. men i morgon måste dom ut så är de bara! Jag gick en sväng på åkern med dom idag, var ju ganska dumt eftersom de är mycket vatten där så mina skor åkte rakt ner i värsta vatten pöl, sen bada fötterrna och kallt var de med!
Charlie har också haft kul idag....
Oskar tog en promenad sen så hade dom race på åkern, eller ja.. vi trodde att de inte skulle va lera där, Men Charlie hitta en pöl så halva han vart lerig, så husse fick bada honom idagm uscha hur han såg ut.hahah!
 
Annars så har vi varit i Viken idag hos Melwin, han fyller 1 år i morgn, go killen<3
inte hänt så mycket mer! 

2012-10-20

Viva får stå för bilden idag, en av stallets hästar!

Så där. I går gick Colin 5 intervaller, hade 61 i puls när han kom in.! Jogga en bra bit innan också men ändå.!
Lördag då.!
Jo då jag var uppe före tuppfan, och väckte gubben så han skjutsa mig till Grace och Wille, sen vidare till Colin stall.
Suzanne var redan där, så jag gick och åt frukost sen åkte dom emot Rättvik med "Pommen."
Och han vann första gången idag!!SÅ jäkla kul!!
Jag dona Mocka,spånade och linda upp  bandage , halv 10 gick jag in i fika rummet och satte mig ett tag! Skönt.! Förmiddags kaffe i min ensamhet.! Sen så gick klockan fort så tog in första hästarna vid kvart i 11 fixa dom och sen tog jag in resten.! Förutom Colin och Pico som ville vara ute länge idag! Så vid 12 fick jag in dom, då var dom hungriga.! Oskar kom sen runt kvart över 1, så vi leta efter en sko i en stor hage!Men han hitta den, nybörjar tur??;)
 
Hämta sen Louise och åkte raka vägen till Grace och Wille tog in dom och mocka. 
Wille var så mysig med Louise idag, har aldrig sett honom så, han hade ner huvudet och ville mysa, passa på när jag inte "såg" som han trodde! hih;)Sen åt vi lite Tacos och åkte till ockelbo på kalas!
 

2012-10-18

 
Ja vad ska man säga om denna dag tro?
På förmiddagen hann jag fixa Colin , sen vidare fram till invigningen! Var där ifrån halv 12 till ca tjugo i 2!
Sen hem och dammsög och slängde igång en tvättmaskin.Tog de lite lungt till halv 4, sen åkte jag till hästarna...Borsta lärde jag göra idag såg jag.
Wille var inte alls fin, tur att täcken finns!!Som skyddar lite,men lortgrisen min hade fått lera på korset, bogen! vet inte alls hur han lyckas!
Grace såg skaplig ut, inte alls lika farligt som Wille!Tror jag borsta huvudet + man i 10 minuter om inte mer!!fick tidigare kväller idag..
Sen åkte jag upp till pappa där Charlie är på vardagarna Inne med Aja. Tog en promenad med dom kanske 15-20 minuter,försökte även fota hundarna men ingen av dom ville lyssna så jag och Charlie gick hem och väckte Oskar, sen åkte vi fram till Ockelbo!

2012-10-17

 
Idag så kom jag sent till stallet, Colin fick gå ute en stund, sen tog jag in honom för att han skulle köras.!
vi skulle köra själv idag, 3 gången själv. Det gick jätte bra..Colin var så duktig, sprang och gnägga lite, men dumma sig ingenting, vi körde förbi älgpasset 2 gånger och de gick till och med bra.. Han såg nå annat före så sprang snett 5 meter kanske, sen örona framåt så sprang han och var jätte glad!<3. Han snubblade som vanligt men de är ingenting jag kan göra åt., de växer nog bort så småning om!
 

2012-10-16

 
Idag har det varit gansk lugnt ändå.! Eller ja i alla fall i hästfronten.!
Colin var jag inte ens till idag 
Grace och Wille fick stå inne till 12, regna och var inge bra väder i morse.!Men efter "mötet" framme i Ockelbo började solen komma fram så jag bestämde mig för att ta ut hästarna och låta dom vara ute till halv 6-6!
och mycket riktigt så vart de.!Wille lortgris hade rullat sig, inte så jätte farligt men hur lyckas man få lera påå korset om MAN har täcke på sig??!
HAHA. Hans ben var också grå + huvudet på bilden =)
Grace hade inte rullat sig nå alls,sköönt !

Har även varit i Sandviken idag och handlat lite + ätit på Aga grillen! Uscha jag ska sluta äta ute nu.. kommer ju gå upp i vikt på de här!

Jobbig dag, fast skönt för henne

 
Colin blivit  körd kom in med 63 i puls och var som vanligt, men lite mer snubbligare! Sur när jag fixa honom! haha!ovanligt??!

Annars har de varit rätt jobbig dag, Mysan våran kära katt fick vandra vidare idag, hon  blev 18 år, så de känns rätt jobbigt. men de var de bästa för henne 
Hon började se dåligt och idag låg hon bara.. Och i morse hitt hon inte ens ner i från övervåningen, så jag fick hämta henne..! så hon vart nog "senil" sista tiden.!
Bästa katten, uscha..jag hade ställt in mig på att hon skulle försvinna så har övertalat mig själv att de var de bästa för henne! Vila i frid kära vän<3

Sen då... jo de har regnat hela jäkla dagen!!Wille och Grace fick gå in vid 3, och då var deras täcken jätte blöta =(om de är sånt här väder i morgon får dom stå inne!

2012-10-14

Aja och Louise..
Charlie<3
"Lill matte" fixade lite på Grace medans jag gjorde rent där jag har borstarna!(:Sötnosarna!

Idag har det varit mest en lugn dag. Haft syster på besök så hon fick pyssla om "hennes" häst Grace.
Dom har fortfarande bra kontakt, fast dom inte ses så ofta.. Hon blir så glad att se syster!
Jag var ju med i fall de skulle hända något,!
Wille gillar faktiskt Louise mer och mer också. Hästarna har börjat fått filt på sig på nätterna!
 

klant häst + jobb dag.

 
Pommen vart fin idag! startar på Romme.!
 
Igår gick Colin intervaller som vanligt så var allt bra, lite mer snubblig bara. Men kändes fin och var på bra humör.!Skulle duscha honom och eftersom vi vänta till sista så stod Colin på gången 10 minuter, Jag gick i från honom en sväng och rätt som de var så ramla han och gick ner på knä. Slog sig på Vänstra kotan så han fick en bula där som jag kylde, och den gick ner som tur var, men la jodd + blå spray där under natten.!
Colin kom iaf in med 75 i puls, DIREKT.!
Sen efter jag har tagit av vagnen hade han 64!
Sömma honom fram, han var mycket gladare när jag är själv i stallet märkte jag.!

Idag Lördag har jag jobbat till Lunch,Mocka, fixa hästar linda bandage, gav kulor lite tidigare så Skulle suzanne ge hö.! Oskars föräldrar är här så därför jag åkte hem tidigare!
Jag gick upp halv 6, och då var det 2 - ute, så jag väckte gubben min så han skjutsa mig först till Wille och Grace sen till Colin och gänget.!

2012-10-11

 
Igår var det körning istallet Colin var som vanligt! Fin liten kille..!=)
Den andra jag körde gåendes var ju underbar tills en annan kom och körde förbi, efter de vart de tok trav och skit, träningsvärk i armarna och axlarna! inte skönt.!
 
Sen idag har jag varit på Älgjakt, först gick vi med Aja, sen böt vi hund och tog farfars Klinga =)
Klinga sökte ut mycket mer, men jävlar vad svårt de var att gå i bland. hoppa bland träd, sten och buskar på samma ställa, ramlade bara en gång =)haha
Efter kanske 1½ timme så fick Klinga fart på en älg, skällde och stack efter, tyvärr gick det för fort förbi pass skytten, Han såg bara ett svart sträck som sprang förbi. haha! Så var omöjligt att skjuta den.! 
Men kul ändå, för nu vet vi verkligen att klinga jagar älg.! =)
Fick tyvärr ingen Älg idag, men motion i skogen, 7,5 km gick vi! så lite duktig har vi varit! (;

Lite annorlunda dag!

Idag gick jag och Charlie upp halv 7, C fick mat och sen tog vi promenaden till stallet och tog ut hästarna,mockade och fyllde på vatten ute.!
Sen gick vi hem, jag skynda mig att äta frukost , så jag skulle komma iväg till Colin stall innan regnet men... När jag kom ut så spö regnade det redan, så gick in i stället och kasta i gång en tvättmaskin och dona lite hemma.Runt halv 10 så hade de slutat regna så tog moppen till farmor och fika med henne, Pappa ringde så vi åkte upp till skogen med Klinga så tog vi med Aja hem..
Men dom fick bara en älg ändå idag, bättre lycka i morgon kanske ?(:

Iaf så efter de så tog vi kaffe igen jag och farmor, sen åkte jag vidare till Colin och gänget, fixade Tapper, Raiden och Halva prinsen, sen åkte jag hem igen,  måste mysa lite extra med hästarna, jag tycker det är noga att ta hand om dom... Jag skulle kunna stå en hel dag och bara borsta och pyssla med dom.! =)
Wille och Grace fick gå in halv 4 idag, börja regna och blåsa så ville ha dom inne.!Åkte dit vid 9 och gav dom mer mat + vatten. I morgon blir de bortsning med dom också.! mys!

Intervaller.!

 
Min pojke var super duktig idag, Först så körde jag bakom en sväng förbi älgpasset. sen tänkte jag att vi skulle pröva köra först där.!
Och jag vände upp, och Colin tog i som fan idag. sen körde dom upp bredvid oss, och Colin bara ökar och örnen framåt.! Så duktig idag, matte så glad! Var fin på bettet också helt underbar!
Colin fick gå 6 intervaller, fast en sväng lite saktare i berget, men körde 2 st ganska fort innan vi gick upp till stallet, och tror ni inte att Colin bara har 66 i puls!.. Han gör mig mer  förvåndad denna häst, 
Låter fortfarande i halsen,men blir inget trött, inte ens flåsig, sen har han ju ingen puls heller.! Haha! Huvudsaken lill killen inte lider, pratat med Vetrinären och så länge han inte blir trött och inte lider så gör de ingenting att han låter.!
Mattes älskling som jag älskar dig!<3


Han fick även bandage runt om och lite massage vid knän! 
 

Lång dag!

 
Idag var jag i alla fall vaken före tuppen!
Först så gav jag Charlie mat sen tog jag moppen till Wille och Grace, dom fick lite foder inne, så jag kunde lägga på dom täcken, sen fick dom gå ut i mörkret, klockan var nog runt kvart i  6.!Sen så drog  jag vidare till Aja och gav henne mat...Vidare till Colin och dom andra och gav dom frukost, sen åt jag lite själv också!
Kvart i 7 började jag att släppa ut, Pico dumma sig och jag flög i grimmskafet, tur att tokfan lugna ner sig.! Colin är som en gamal häst, han har aldrig gjort nå dumt när man går med honom! (:
Mockade och dona skulle precis fika för mig själv, men då kom Mamma,Danne och Marco och fika med mig.! Sjukt glad jag vart, fick någon att prata med, en stund =)
Sen så rullade dagen i väg, borsta och dona som man gör i stallet,
Colin var jätte mysig idag, ovanligt glad också, helt underbar, och jag vart så glad att se honom så här glad som han var idag.!=)
Sen så åkte jag hem vid 2, städa,starta tvätt, gjorde mat, och åkte till Grace och Wille och borsta dom och fixa.!Dom hade druckit upp vattnet ute så Grace var ganska törstig.!Fyllde på idag så i morgon får dom vatten ute igen! 
Har varit fullt upp hela dagen.!
 
i morgon är det körning igen!
 
 

2012-10-06

Grace och Wille var hungtig i morse=)
Underbara Charlie!
Myst med Dumle lite idag =)
 
Lite bilder av dagen, tog sovmorgon i dag till halv 8, var i stallet runt 8a och fixade klart allt.!
Sen drog jag,älskling,Åsa, Johan och Alvin till Järbo och avsluta med valbo.!
Har inte så mycket att skriva därför jag laddade upp några bilder.. hihi!

imorgon blir de en dag i stallet hos Colin.! 

Colin ..<3

Ja vad ska man säga om denna kör tur?
Jo då, han skötte sig fint, lite hård i munnen men vart bättre. Colin fick gå 5 intervaller idag, han hade lite högre temp 38,0.
Men de märkte man inte av honom, han var så pigg idag, och de är ganska farligt för han har sånt driv i klivet så man känner knappt hur fort de går, Haha.! Mattes lillkille kämpar på och blir bättre och bättre.!
Efter jag kom in så kollade jag pulsen dirket. 
75 stod den på då, efter jag selat av så hade han 65 och efter duschen 51 (eller 53 kommer ej ihåg de sista riktigt)
Så de verkar inte vara nå fel på honom fast han hade högre temp.!
Men humör kan  man ju säga att han har.!
Borsta honom som vanligt,gick bra,ända tills magen där han blir tvär sur, + när jag tar tempen..(;Spelar ingen roll vad jag har för borste på honom heller, jag har prövat med en "vanlig" och en mjuk + piggborste, ingenting hjälper, de är nog hans stil att bli sur ibland, men han får vara speciell, om han inte går attack emot mig, men så dum är han inte. Då skulle han ha gjort de för längesen.. Idag vart Colin kallad för humörbarnet.!
Jag älskar min prins, spelar ingen roll hur han är.<3

Mysdag.

Idag tog jag sov morgon, gick upp halv 8, gav Charlie mat och tog honom och gick till stallet.
Jag har varit hemma i från Colin stall idag.
Fixa allt i stallet och gick hem, duscha och fixa, tog moppen till farmor runt kvart i 10, sen så skjutsa farfar ner mig till Åsa och Alvin, Var där en hel dag ifrån  halv 11 till typ halv 4. vi har haft de väldigt trevligt, druckit massa kaffe, och tog en promenad till Ica.
Sen efter de åkte jag hem till Mamma och träffa små syskonen, vi åt även mat där.
Efter de så åkte jag hem gav Charlie mat och tog honom till stallet igen, tog in hästarna och borsta av dom lite, men dom hade nyss rullat sig och wille såg förjävlig ut, hela manen var skitig... uscha.! haha (;
Grace såg ändå rätt okej ut. syns väl i morgon  när jag kommer dit (;

I morgon är det en kördag i Colins stall igen =)
 

Långsam körning

 
Idag så vart Colin körd, i början så var han jätte tittig och liksom inte sig lik.
Men efter ett tag så blev han bättre och bättre. Jag körde bakom hela tiden idag bara. Men han var normal ändå. pigg och fin.Efter kör turen så skulle jag ta av huvudlaget + bomull, men han hade inge bomull i så vi glömde de så därför han var tittig, (;Men Colin skötte sig jätte bra ändå  om man tänker efter. Haha (;
Inte lätt att vara liten!
Han var lite tjock i bakbenet också så tvätta de och la om med jodd sen när jag fixade honon, Han hade ett sår på benet också så är därför han var tjock.!
Han var även dålig i magen i morse, bara rann ur honom, men inge feber, men på eftermiddagen var de lite högre 38,3 hade han då.
Meeeen
Jävlar vilket humör Colin kan få ibland märkte jag idag,ojoj, haha.! Kanske är bra de också vem vet (;
Körde även Tapper lite dag, denna häst är helt underbar att köra.!

Stall dag!

Pico och Colin, dom är så sjukt gulliga tsm ibland!(;
 
 
Rune med bandagen! =)


Idag var de meningen en sov morgon för mig, men börjar att man vaknar mitt i natten, sen så sov jag ganska dåligt till kvart över 7, vaknade hela tiden nästan!
Jag tog med mig Charlie till stallet idag  i morse, han var busig som vanligt. =)
Mockade och gav hästarna hö, sen så gick jag hem och tog moppen till nästa stall så var väl där ca 20 över 8.
Mockade och spånade, rätt som de var så hör jag Suzanne skrika... " ponny utan för stallet"
Jag ut och där stod en shettis en ur gullig liten sak.! Jag gick hem med honom där han hör hemma och ställde in honom i sin box!
Sen var de bara att fixa igen med mockningen..!
Fikade sen linda jag upp lite bandage men stall katten rune låg på resten så fick inte linda upp dom för honom!
Colin och pico fick vara ute till halv 12, sen började de att regna.! Vissa ville in redan kvart i 11 så tog in och borsta och dona med dom.!
Jag har haft en trevlig dag i stallet med hästarna.! 
 
Wille och Grace fick gå in vid 4 tiden idag, började regna som fan och blåsa så ville ta in dom. men som vanligt när dom går in tidigt så slutar de regna och blåsa...sen kommer solen! haha!
 
 
Ne nu orkar jag inte skriva mera...! God natt

Klockren!

 
Jag gruvade mig för denna intervall träningen, men Colin överaskar mig och var så jäkla fin idag.!
Tror nog inte han har kännt så här fin någon gång...!
Behövde inte ens använda piskan på honom idag, annars brukar jag liksom få visa den, men idag var han som en annan häst, bara sprang och tyckte de var kul.!
Hade honom på bettet hela tiden. 
Amanda körde först 4 intervaller med Daniel,dom 2 sista körde jag. Lärde hålla igen Colin så de inte gick för fort! Klockren i travet och allt var så kul idag. 
5 intervaller och 1 i berget och han hade 64 i puls!


Nöjd matte!

RSS 2.0