Intervall jobb med Colin.!

 
Åter igen var de dags att Sela på min lilla vackra idag, och jag tycker det är så kul med denna kille just nu.!
Vi körde i lag med hans hagkompis Pico,
Colin gick gå "6" intervaller, en sväng som vanligt i berget där han kämpade på bra idag och ville mer än vad jag ville att han skulle springa.Måste vara rädd om kroppen nu.!
Före svängen i berget hade knäkappan råkat hasat ner ändå ner på hoven. De gjorde den vid sista intervallen där vi kör dom första, den hasade nog ner i full trav för han lyfte bene så konstigt då. Men han galopperade inte.! Duktig han ändå, så vi stannade så jag kunde ta av knäkapparn, och tror ni inte att Colin bara står blixt stilla, inte rör sig någonting alls.! oj...så stolt jag blev då!..
Åter igen dom sista 2 intervallerna körde vi neran för stallet, där alla hästar gillar att springa, Colin sprang på bra där och när vi kommer in till stallet så kollar jag pulsen dirket.! Han hade bara 72 i puls och sen när jag selat av honom hade han 53 ?.Snacka om lågpulsad pojke.!
Linda honom bara fram idag, och smörjde lite knän..!

jag är mycket nöjd över denna körtur!

Colin..<3

Ja vad ska man säga, känns som att jag bara skryter om honom.. Körde honom igen idag, körde först som vi tränar mest på nu för att han ska kunna köras själv också, Ja visst han är lite vinglig med öronen rakt fram och tycker det är kul. Men man får ju vara på sin vakt.. Colin känns fortfarande riktigt fin i träningen , har honom på bettet hela tiden även idag, har spö med mig på honom ifall han skulle göra nå tok.. 
Jag måste fortfarande tänka på att han bara är 2 år och utvecklas mer och mer... Men tänk vad fort allt har gått med Colin. Snart är han 3 och förhoppninsvis kvalar och startar. ops... 
Jag lindar Colin varje gång han har blivit körd. fram idag och runt om när han går fort.
Men jag tycker det är viktigt att vara rädd om hans ben och hela han faktsikt. Han börjar även bli gladare så träning/växt värken börjar nog ge sig lite.!



Ganska lugn dag.

Idag har jag bara tagit hand om Grace & Wille.Började i morse och tog ut dom och även gav hö ute.
Jag och Charlie gick dit faktsikt..;) drygt 20 minuters promenad på morgonen, hem och åt frukost vidare tog jag moppen upp till pappa, charlie sprang bredvid ca 200 meter. Han tycker de är kul, och vilket fint steg vovven har..!
Farfar hämta mig kvart över 8 och körde mig fram till möte som jag skulle på , men vart inte alls nå klok på de..Så lär till Arbetsförmedlingen på Torsdag igen....Suck. Strul hit & dit. Farfar hämta  mig igen så jag följde med han hem och tog en kopp kaffe. Vidare hem och städa lägenheten.
Medans golven torka så åkte jag och mocka åt hästarna och gav dom lite hö även borsta dom ute...
Wille är bättre idag, så han får vara i "sjukhage" i morgon så får han gå i lag med Grace på Torsdag igen, men stödbandage får vara kvar på...Lite tjock ännu..
Åkte även och betällde ett täcke åt Colin i valbo, kommer på Torsdag el Fredag..!

Imorgon är de långsam körning i stallet igen så ska väl dit och mysa med Colin..!

Fullt upp...

 
God kväll!
I dag har jag varit i Colin stall. Där han skulle gå intervaller, Körde först upp till rakbanan där vi kör. Allt gick bra han sprang och kolla lite på saker bara, men annars gick de bra! Colin känns fortfarande fin. jag brukar säga att han känns för bra för en 2 åring, men har ju bara kör honom kom jag på sen, eller ja "daniel " också men ändå.! Colin har utvecklas jätte bra på en kort stund..!Min lill prins<3..
Körde även Tapper sen fixa vi dom andra också...*

Wille då?
Var dit i morse och linda av bandage, lät dom stå inne, de blåste massor också..Så åkte dit efter Colin stall och stängde en "sjukhage" så han inte kan springa och göra sig illa igen. Han var mycket bättre idag. kunde stå på hela hoven inte bara tån. så det var skönt.. Så han fick gå ut ca 2 timmar innan "hovis" kom så han kände också på Wille och trodde han har sträckt sig bara, gick iaf bra att verka Wille. Han masserat Willr lite på korset eftter hovis åkte och han reagera lite där, så tror faktsikt också han har sträckt sig.. Han hallta bara lite idag när han gick ut också så. Går åt rätt håll!!..Mamma var också dit o kolla på Wille...Dom fick gå ut igen på kvällen runt 6 och kom in kvart i 9 ungefär. Dom får nog vara ute en hel dag i morgon. Men Wille får gå i "sjukhagen" ett par dagar till...<3 


mycket....

 
Som sagt... Jobbade där Colin står idag. Vid halv 10 -10 ringer telefon och det är grannen där hästarna bor.  
Hon bara 
"Du valacken är hallt, kan knappt stödja på benet"
Jag fick en chock, efter samtalet ringde jag pappa som hämtade mig så vi kunde ta in Grace och Wille.
och mycket riktigt han var bra mycket hallt. Men in till stallet gick han faktiskt riktigt bra.
Så dom har fått stått inne nu sen 10 i morse, har kollat till Wille 3 gånger, ska dit nu snart igen och kolla till honom. Vi var även ute på en promenad och han gick ganska så bra då med, men trava så hallta han.. Så han har bandage på bakbenet nu. Tog ut honom och borsta till honom.. Men han såg så ledsen ut.! 
Undra vad som har hänt???! Funderar om han har fått upp gaffelband skadan eller stäckt sig rejält  i hagen.
Får se hur han är i morgon, annars får en vetrinär komma och titta på honom.!..
Älskade Wille.<33

Lite annat ;)

Jag råkade se en ganska stor Älg tjur idag också.! Han var verkligen Cool.. brydde sig inte så mycket, bara när en dumper kom och körde ;)

Var även till Ann Sofie och hennes familj i kväll, vi fick doms hund soffa till Charlie. Få se om  Charlie börjar lägga sig i den.. Kanske tar ett tag, haha men han är som ett litet barn, vart jätte glad och for runt här i lägenheten. TACK så jätte mycket för den fina soffan.!
Hästarna fick gå in i kväll igen, Varg som smyger runt här, vet dock inte hur många det är..
Har även hunnit varit hos farmor och farfar i vallsjön.!

Fortkörning Fredag.

 
Idag har Colin gått fort igen,hade pisk med mig idag för första gången.!
Vilken skillnad de var på honom, och han låg på betet hela tiden, pigg och fin!..Han tog i som  bara den och trava hela tiden..Han hade 74 direkt när han kom in. Så jag är riktigt nöjd med denna kör tur. Körde intervaller 5 st och en lugn sväng i berget i långsam tempo.Linda honom runt om och masserade honom lite också med Arnika.!


TEST

HEJ 
 
=)


Torsdag,

Idag har det inte hänt nå mycket alls... hela min dag förstörde arbetsförmedligen!!!..Men i alla fall så är det varg runt i byn igen. i förr går såg dom en i Åbyggeby, igår var en först i Ulvsta sen gick den emot Sunnanåsbo, In till grannen ända fram till hans hundgård. In där pappa bor. fast förbi hundgården och vidare till kossor!!.Var en bil som åkte och kollade... OCH jag träna Charlie i förrgår, på kvällen fick jag reda att en varg gått i närheten där jag tränade...Så nu tänker jag ha uppe håll i från träningen igen.. vet inte om det är samma varg, med den som går i tomtnäs i mo är inte så rädd heller... I morgon ska Colin köras igen.!

Aja & Vickan

Vickan.En springer spaniel som jag hade på prov ett tag förra sommaren, men tyvärr så kunde jag inte ta henne på foder. för vissa omständigheter. Var en mycket fin hund.! Hur go som helst.!<3 Hon fick Aja att leka över hela gräsmattan som Aja hade aldrig gjort förut, det var så kul att se. Men jag fick fina bilder på hundarna.!

Colin (intervall) Måndag.

Dagarna rullar bara i väg. Hinner knappt skriva. haha!..Igår gick Colin första intervalljobbet, sen premie loppet. Han var faktiskt pigg. men inte när jag körde först. haha Smacka som en dåre, men hjälpte inte. Så lär börja ha spö med mig. Men dom andra när Daniel sprang före så var det en helt annan häst. Och sista intervallen var han pigg och låg på bettet fint.! Har sett att han börjar få fina muskler vid bogen nu.! Lill killen börjar bli snygg. Han har i alla fall blivit ganska sur när man borstar honom, på vissa delar så antar att han har tränings/växt värk där. Funderar om jag ska ta dit en som kan massera riktigt på honom...

Söndag

Ja vad ska man säga om denna dag. Har inte gjort så mycket,Gick 5 km på morgonen med Aja och Charlie.. hämtat lite hästsaker som jag fått, ska kolla igenom de när jag orkar. Sen råkade vi sova bort halva eftermiddagen...Åkte och handla mat och grilla hos pappa.. Åkte hem med Charlie och vi åkte vidare till Farmor och farfar och drack kaffe och fika. Jäklar vilket hett kaffe hon kokar, brände tungfan.! Haha.. ;) Sen nu i kväll fick Wille och Grace gå in, när jag kom hem gick jag bara 13 minuter med Charlie. börjar bli så mörkt och rädd ifall vargen kommer... I morgon är de dags att åka till Colin och ta hand om honom.!

Fredag & trav

Idag åkte jag till stallet och Colin fick gå långsamt idag. Han har gjort de så bra i premie så förtjänar att ta de lugnt lite..Så idag tränade vi på att köra först. så klart så kom de en bil. Så Amanda körde förbi så körde hon först en liten stund. Sen körde jag faktiskt först hela vägen där vi brukar vända + hem till stallet. Colin skötte sig faktiskt. Han reagera inte ens på Björnskiten som låg mitt på vägen...! Men innan stallet så är de lite hus som han tyckte var läskiga så jag "huua" några gånger så sprang han ändå! Han verkar faktiskt lita på mig!..Så det är skönt. Han fick lätt borstning idag inge massage med borsten, han har nog lite växt verk..!Men han var mycket gladare idag än han var i Onsdags.! Lill killen min.!... Var även på trav idag, mycket fina lopp. så klart så vann Amandas häst Magic Dirt. jäklar vilken lopp. Skit duktig.! Sänkte även sitt rekord.. Hade även med mig lillasyster på trav så hon red,hoppa hoppborg och även ansiktsmålning.!Så hon vart glad, åt även mat nere på stallbacken.! Nu har ni fått reda på vad jag har gjort idag, sjukt trött börjar jag bli.. I morgon trav igen då är de V75!

LÄSARE HJÄLP en o kunnig tant som mig!

Hahah.... Hur gör man för att dela upp texten i stycken. och kunna hoppa ner i stället för att allt ska sitta i hop??Är de jag som är dum?. PRÖVAT : Pilen som visar uppåt på datorn + enter knappen och även bara enter knappen

Ledig dag ifrån stallet.

Som sagt, hel ledigt ifrån stallet. Ganska skönt, Var till Rönnåsen hos mamma och fika och snacka lite skit, åkte genom skogen med moppen i en stig ;) som tur var... vanliga vägen låg de björnbajs! Haha... ucha. Var även till Arbetsförmedlingen,.... Där jag fyllde i papper och sånt..Sen har dagen bara rullat i väg. Var till Ann Sofie och hennes hundar. lämnade tillbaka hennes "trimmer rakapparat," Rakade av Sissi all päls. (Se bilden ovanför).TACK FÖR ATT JAG FICK LÅNA DEN!! Var även till Vallsjön och träffade släktingar som jag inte har gjort på jätte länge. kul att träffas, synd att man inte ses oftare!..Grace och Wille går ute än, dom får hö på kvällarna 3 st stora högar så dom klagar inte.. Sen i morgon så får vi se om Colin ska gå fort eller långsamt...!

Happymind Kiss of Fire "sissi"

Nu ska jag berätta om Sissi. Vi hade henne på foder och sedan köpte vi henne,..Hon var inte en tik som man ville avla på eftersom hon är väldigt "vass" tik. Hon är mer som en hane..haha.. Hon vart min stallhund, och var med mig i stallet varje dag. vi var ute väldigt mycket. Speciellt när ja mådde dåligt. vi kunde vara ute i flera timmar. Hon var min bästa vän och lyssnade när jag pratade. ja jag lovar hon gjorde faktiskt de. En gång när jag bröt ihop och grät så kom hon och la sig i min famn...och då vart de ju nästan ännu värre, haha hon var så go. Hon låg i mitt knä tills jag vart gladare. Sissi gillar även snö, älskar att leka med snö bollar och springa i djupsnön...VI har haft väldigt kul tillsammans..! Hon skulle även vara med en gång när jag skulle köra Grace men då hoppa hon ur rockarden och sprang bredvid i stället. Hon gillar bara vissa hundar..Men tiden med Sissi förändrades när jag var tvungen att flytta hästarna så mamma fick ta över rollen på Sissi. Hon är numera nästan aldrig i stallet, ligger hemma och har det bra., Jag saknar faktiskt tiden med Sissi eftersom vi har gått igenom så mycket tillsammans. Men det är en hund som sitter långt inne i mitt hjärta..<3

En helt vanlig Måndag =)

Idag har Colin fått gått lite långsamt, han var lite trött idag kände jag så han fick springa i sitt egna tempo..Prövade även ha knäkappor på sig eftersom han ska ha såna, såg att han har slage sig lite fram så.. Han fick även lite massage med en borsta + arnika lite här och där, fick även bandage runt om.! Mysigt tyckte Colin..!Han är lite sur nu men tror att han har träningsvärk.. men han gillar att bli ompysslad. i morgon ska han få gå länge i hagen med sin kompis.. :) Jag hann även städa i lägenheten och gick 40 minuters promenad med Aja och Charlie.

Premie 2012-08-11

Sovit dåligt i natt, vaknat flera gånger... men inte så konstigt.. Idag var de dags för den där stora dagen för Colin som 2 åring, Först i morse så kände han på sig att han skulle åka iväg, han visade det så bra. Borsta och dona med honom, så klart fick han vita bandage runt om. När vi väl var framme i Gävle så lasta vi ur och packa upp sakerna till hästarna.Colin skulle ju starta redan kl 10 så vr bara att sela på för värmningen, sen så när dom kom in så selade vi om och dona, Han såg lugn och fin ut i värmningen,.! Sen så väl ute i Loppet så dröjde de på starten pga av en häst som strula och utrustningen gick sönder.Men Colin brydde sig ingenting bara gick som vanligt.! TUR! Väl i loppet så låg han sist bakom varmbloden som skulle gå premie, men han gjorde ett bra lopp ändå. Kom in på 31,2 och sista 1000 gick på 27. Så jag är nöjd över killen, så sjukt duktig, jag fick nästa,... glädetårar. tänk vad min pojke har kommit långt.! Var även duktig i Duschen som han inte brukar vara, haha! Colin börjar bli Vuxen nu <3

2012-08-10

Idag fick Colin gå en långsam sväng, stannade några minuter och han stod bara stilla, medans Suzanne pratade med folk som var ute.. I onsdags fick Colin gå lite längre långsam tur. Han har verkligen ändrat sig bara dom här 2 gångerna på banan. I morgon är de stora dagen då han ska gå Premie, får se hur de går. Glad bara han sköter sig som sist.. Så jag har redan börjat blivit nervös haha.. Så jag ska upp tidigt i morgon för att hinna med massa saker.. =)

Provlopp igår

Igår åkte vi in till banan med Colin och Pommen. Colin var jätte duktig att gå in i transporten..Gick bara raka vägen in. Väl inne på travet så gnägga han och gick in till sin box. Började nästan direkt att lägga på selen och vagnen, eftersom han skulle värmas och hans provlopp började 10. Han sprang som vanligt i värmningen och var jätte duktig, Inne så stod han snällt och vänta också.! Väl ute i provloppet så volta han fint och sprang på bra. Lite rädd när de stänkte upp grus med de gick snart över, Colin kom i mål som 2-3 och sprang på 33 hela vägen...Sista tusen gick på 30. . När dom svängde in på upploppet så sprang han på fint, kurvan innan upploppet så fick han gå i 3 spår och då vart han riktigt pigg.!.. Så kul att se, min älskade pojke börjar bli stor nu.! Inge problem i duschen heller och de är ett + poäng!

2012-08-02

Nu var det längesen igen men har fullt upp med hundar, hästar sen på kvällarna är jag mest hos vänner, vallsjön eller hos Mamma. Colin tränar på bra, finns inget att klaga på. Han ska nog gå provlopp på lördag om vädret tillåter, ingen ide om de regnar och skit, så vi får hålla tummarna att de är fint.! Idag åkte jag till stallet så hästarna gick ut vid 7, iaf några utav dom, men hagarna räcker tyvärr inte åt alla.. Har haft varg utanför här också så vågar knappt gå ut med Charlie när det är mörkt.. vill inte riskera något.. Vargen såg jag själv i måndags, och den var inte direkt rädd heller... så vem vet vad den där kan göra om den fortsätter att gå runt i våran lilla by??. vet inte vad jag mer ska skriva, jag har skrivit in mig på arbetsförmedlingen igen, får se om dom hjälper till eller vad dom nu hittar på. ska försöka skriva bättre i bloggen!

RSS 2.0