2012-11-30- snö!!

 
Idag har de då snöat hela dagen! Imorse kart i 6 gick Wille och Grace ut. de fick vara ute till 3 tiden, Då de såg ut som snömonster både två.=)Men de fick varma filtar sen bytte jag nu i kväll också!..Lika bra att passa på att ha dom ute innan de blir kallt ute.!


Colin gick fort idag, han var pigg och fin, tyckte han halta i bland men han hade styltor i båda fram så därför han sprang konsigt, för i intervallerna så var de då inget fel på honom..! Colin gick 3 intervaller idag, en annan väg som Colin aldrig gått fort på.Backe där också så.. sen snöade det massor så han pulsa lite också. så det fick räcka med 3 idag. Körde längre också så.! Colin hade 56 i puls och den andra hade 70 när vi kom in till stallet.!
Han fick bandage runt om.!
 
Charlie var med till stallet på eftermiddagen och sprang och pulsa :))

och snön

Ja den vräker ner här i Ockelbo!
Idag har jag varit på AME, sen till arbetsförmedlingen.. och ÄNTLIGEN så fick jag en som lyssna.. och tyckte att de var sjukt att jag hade varit utskriven, fast ändå blivit kallad på vissa saker och är framme på AME...fast jag var utskriven.. Hon var bra att lyssna!.och de sa jag åt henne!!
Sen så efter de så åkte jag till Colin och gänget. <3Mys killen var lite surig idag. fixade honom och pico!
Åkte med Amanda hem!
Tog med mig Charlie till stallet runt 3 tiden,mocka,tog in hästarna,spåna och borsta lite på dom...!
SJÄLVKLART...  så kom den där stackars katten som inte har något hem, han kom inte nå när de flytta så sen strunta de i honom, jag får så dåligt samvete... Men kan inte ha alla katter i stallet...
Räcker med Molly + att kissen brukar komma ibland med. Så 2 katter som inte ens jag äger brukar komma dit..tycker så synd om dom också!=(
Men vad ska man göra?.molly kommer ju flytta om jag tar in dom 2......
Sen efter stallet så åkte vi till Sandviken en sväng...Sen till mamma och sist så åkte vi och natta hästarna innan vi hämtade Charlie hos pappa igen.!

2012-11-28

 
Kan ju börja med att jag vart instängd i morse vid Grace och Wille, Dörren gick baklås och de var svart så jag såg ingenting...Paanik fick jag också! Fy.. vart jätte rädd =( Gjorde en jätte tackling så ut kom jag i alla fall...
Sen slängde jag ut hö och tog ut hästarna.. Förstår mig inte på Grace i bland beter sig som en unghäst på gången när hon ska få täcke på sig...Och om hon får täcke i boxen hugger hon emot mig! Gamal TANT! =)
Charlie var med mig i morse så han fick springa av sig lite, sen fick han vara hos Aja, när jag var borta.. Först framme på AME, sen vidare till Colin och körde honom...
Colin var fin idag, jätte duktig. så här avslappnad som han var idag har han nog aldrig varit någon gång, han var helt underbar min prins.! <3 Och när jag fixade honom så var han lika dan, jätte snäll. ! :)))
 
Sen efter jag varit hos Colin så gick jag till Wille och Grace, och dom var blöt... Jätte..!
Wille hade fått av sig täcket, så hans rumpa gick bar! Så han fick tjockare täcke inne idag så han inte blir sjuk!.Grace var också blöt, men hon är inte lika känslig...så böt bara filt på henne när jag var dit..
Gick 18 minuter med Hundarna också i snön, sen fick Charlie leka på åkern när vi gick hem!
 
Snön faller ner en hel del här i Ockelbo (;

Körning!...

I dag var jag i stallet i stället för att åka ner till AME på öppet hus. Kände att jag inte orkade eftersom jag ändå inte kommer få nå pengar när jag har gått där på 2 månader, Arbetsförmedlinge krånglar som vanligt....!
Så.. 
jag körde Colin i stället, men vädret ställde till det ganska så mycket...!Visste inte riktigt vart man kunde köra fort, eftersom de flög så stora snö klumpar under magen på Colin som gjorde honom väldigt sur!Trodde han skulle börja slå ett tag.. men han blev van efter ett tag så de gick bättre..
Tog 4 svängar i berget och 2 på andra stället, Colin kändes helt okej, men tror han kände av trampet lite. Annars så var han som vanligt.! 
Jag la om såret sen med jodd och blåspray.! Fick bandage runt om också så.!

jobb dag

Klockan 6 ringde klockan, låg kvar ca 10 minuter, väckte Oskar sen åkte vi till Wille och Grace och tog ut dom.!Sen körde Oskar mig till Landin, eftersom de var min dag att ta hand om hästarna där.!
Det gick bra idag, lite segt bara,! Var så trött...!
Colin hade trampat sig... Lärde klippa bort en skinbit som stack ut, men han reagera knappt..! Gjorde rent såret och la om det.! Han stod så snällt, förstod nog att jag skule hjälpa honom.!<3
Sen hände de väl inte så mycket!
Efter stallet så åkte vi ner till Mamma en sväng, sen hoppade jag av hos wille och grace.
Tog in dom och mockade efter, borsta dom så dom vaart lite finare iaf (;*
Charlie har haft en Husse dag, dom gick runt bosågen idag, !
 
 

Lördag

Igår körde sven erik fort med Colin, han var sig lik, inget fel iaf;) så jag åkte dit på eftermiddagen och fixa honom och någon till:)
Sen träna jag Charlie oxå en sväng, han tyckte det var super kul:) sen på kvällen fick vi mat hos mamma och Charlie stannade där när vi åkte till Åsa Johan och Alvin en sväng... När vi hämta Charlie så tog vi med lillasyster hem så hon sover över.


Idag lördag har vi varit på parkbadet i viken, syster var med så klart så skämde bort henne lite som vanligt. Hon fick äta på donken, och fick lördags godis innan hon åkte hem till mamma igen.. Haft en trevlig lördag, i morgon blir de jobb hoa colin & gänget!

Orkar inte skriva nå mer ifrån mobilen!!;)


Kevins dag!

 
Idag så körde jag Colin på förmiddagen, han var sig lik.! Lugn och fin.! Inget trötthet fanns..! =)
Sen var jag till Arbetsförmedlingen..... och till Ame, 
Vidare till stallet och tog in hästarna, runt halv 4 tiden mocka och fixa.
Men det är en speciell dag, 
Det är Kevins födelsedag, och eftersom han är handikappad, så är det ganska svårt att hitta på nå leksaker åt honom, vi köpte täckbyxor + jacka. Tror att han var nöjd ändå, såg så ut på honom.!=)
Sen gjorde vi inte så mycket mer idag! Nattat hästarna, gav de mer hö iaf...
 

2012-11-21

 
Idag har det inte hänt så jätte mycket, skrivit klart mitt cv så lite nytta ändå =)
Sen så åkte jag till Colin och fixa honom, fick bandage runt om, nytt sår på fram benet med inget farligt.! Sen massera jaag honom lite och myste bara. Amanda fixade 2 medans jag stod och dona med Colin så tänk er vad länge vi hade mys :3
Sen hjälpte jag henne att fixa några andra.!
Åkte med henne hem, gick till Grace och Wille vid 3 tiden, mockade och tog in dom och borsta och avmaska dom.! Får se om Wille lägger på sig lite mer nu..!Annars lär jag hitta på nå mer åt honom.! =)
Var hos dom nästan 2 timmar och dona. men ändå nu när jag gav kvälls hö så såg jag lera på Wille jag som skulle vara så noga idag.! Haha (;

Nu i kväll har vi varit hos Åsa,Johan och Alvin, fikade och pratade.
Charlie var hos pappa medans så slipper grannen klaga.. på att Charlie skäller fast han inte skäller.!

Provlopp!

 
 
 
Banan igen då, denna gång blev de provlopp.!
Colin var jätte lugn och snäll på gången.Sven erik körde honom idag också.!
Såg fin ut i värmningen och travet var riktigt fin!
Var bara 4 hästar med i provloppet, 2 av dom körde på rejält. men var viktigaste att Colin volta bra och de gjorde han! 
Banan var tung idag någon sekund...Colin sprang ca 27, men sven erik körde inte allt heller. Colin snubblade en gång så han lät honom springa i sin "egna" takt 500 kvar...!
Jag tycker att Colin utvecklas mer och mer, allt har ju gått så fort!
 
 
 
 
 
 
 

Söndag

 
Jobbat idag, gick bra i stallet. ! Haft de ganska kul.. Haha somnade av när jag skulle dricka kaffe (;
Sen åkte jag till lortgrisarna (se bild ) fixa till dom en snabb sväng, sen åkte jag hem och vi fixade maten..
Vi bjöd mamma,Danne och Louise på mat i kväll, sen var Louise kvar hos oss en sväng.!
 
Har inte så mycket mer att skriva idag..!

Lördag 17 Nov

Hejsan=)
I går gick Colin intervaller, 5 i berget och 1 nedan för stallet, han kändes jätte fin.! Kom till till stallet med 57 i puls hästen som vi körde med hade 75.. Ganska kul ändå,

Idag har vi varit på dop, lille Alvins tur var det idag.!


Mycket nu...

har inte haft tid att skrivit. har haft fullt upp..Igår var jag till Colin och fixade honom,han fick fram bandage och kärlek<3sen så fick wille och Grace fina hovar igen, så nu kan snön komma så jag kan rida Grace så jag landar mjukt om jag skulle råka flyga av (;

Idag fick Amanda äran att Köra en liten sväng med Colin, verkade inte vara nå fel på honom fick sms av henne att han var fin så (;
Jag hade tyvärr inte tid att åka dit idag pga tandläkaren sen var jag framme på AME.. 
Men Amanda är dukig hon, så jag litar fullt på henne!
Sen i kväll var vi på trav, Faksen J.r och maharajah båda vann och såg riktigt fina ut, tänk vilka stjänor de finns till hästar, tänk om jag fick en sån en vacker dag.!
Nästa häst blir nog ett kallblod för mig.. Men de var dröja, har 3 redan så=)
Och jag tänker inte sälja någon av dom.!
 
Charlie var med på travet och jag måste ge honom massa beröm, han var så duktiig och lugn.Var massor av folk men han låg bara och sov eller så satt han och kolla på folket som gick förbi.Mattes gullgubbe de där!Charmtrollet.<3

så duktigc

 
Idag så var det dags att åka till banan med Colin igen! Det gick kanon inne där,Colin visste precis vad han skulle göra.  
Värmde först, sen fick de komma in och stå på gången medans vi fikade. =)
Sen var de dags att köra heat..Colin var jätte duktig. Sprang 2100 meter på 24,5 och sista varvet 22...
Flåsade faktsikt lite när han kom in men sluta nästan direkt. =)Så nöjd med killen idag, gick så jäkla bra!!

Han var inte så rolig sen när jag skulle fixa honom hemma, smörjde honom med arnika och rätt som de var så kom ett ben emot mig, jag flyttade mig för att inte bli sparkad men... han  trampade mig.. med brodd på min lill tå! Jäklar vad ont de gjorde...!
 
Men annars nöjd med dagen!


Colin Mcrae<3

Körning,långsam.

Idag fick min kille gå långsamt, ska in till banan i morgon. 
prövade att köra utan skydd, vilket jag ångrar, han slog på sig både bak..verkar aldrig lära sig att inte slå på sig, så nya sår idag då,, dom hade läckt igen fint iaf =(
Menmen, sånt är livet, sömade om Colin också idag, runt om.
Sen så råkade jag hitta ett sår på honom , bak på benet, lite tjock men tvätta rent de och hade på blå spray,la om med bandage, tror att han gjort de i helgen, för de var torkat gamalt blod,om han gjorde de under kör turen så borde jag ha sett de och runnit blod..
Colin var annars fin i körturen, alltså sig lik inge fel på grabben min.!
 
 
 
 

2012-11-11 ledig helg

Ledig i helgen, så Oskars bror och Micke har varit här, därför jag var ledig..
Igår var vi i gävle och handla lite,Åt på max, sen hade vi tacos på kvällen.
Grabbarna drack öl och även lite jäger, jag drack några cider..!

idag vaknade jag kvart över 8 gick till stallet och tog ut och mocka, sen hem och fixa lite, 
Erik och micke åkte hem runt 11 så efter de så åkte vi ner till Mamma och dom en sväng, fikade och hade de trevligt.!
Vidare hem och åt, upp till pappa och gav han present eftersom de är farsdag!
Till Wille och Grace tog in och borsta lortgrisarna,,Gav de lite mat, så fick dom mer nu på kvällen!
Vi var även till farmor och farfar och åt och pratade..!
kvällen slutade med att vi åkte fram till Åsa,johan och Alvin!
 
i morgon blir de körning med min räcer pojke!

Colin,

 
Colin fick gå 5 svängar i berget idag, "fort".Han var så himla fin idag, lärde hålla igen honom för att de inte skulle gå för fort..!
Sista svängen där vi brukar köra fortare än vanligt,( om de är mjuk )gick ju bra också.!Han var på hugget riktigt idag, har nog aldrig känt honom så här fin!
Hästen framför råkade galoppera, och Colin var överladdad, så jag fick en jätte pigg Colin sista 200 meter kanske. Grymt kul var de, att man kände att de fanns mer fart i honom idag.! <3
Bandage runt om, och massage på knä.!
 
Jag gör vad som helst för att du ska vara min, föralltid<3

God morgon!

Klockan ringde 6, gick upp och åkte med Oskar till stallet, medans han hade ut hö, så åt hästarna och fick vinter täcken på, sen var de bara att ta ut dom, Mockningen gör jag på eftermiddagen!
Var 5- om inte mer då...! =)
Nu ska Charlie få gå upp till Aja och jag ska åka till Colin snart..ska försöka skriva i kväll med,Men får främmande så vi får se
 
 
Hoppas ni får en bra dag,!
 

2012-11-08

Klockan 6 ringde klockan, var bara att gå upp och åka med gubben min tll stallet, tog ut hästarna och sen så kom pappa och hämta mig, Vidare hem åt fruksot, gick upp med Charlie till Aja, hem och diska så här kvart över 7 (;
Sen vid kvart i 8 kom Amanda och hämta mig, åkte med henne till Colin.!
Tog ut hästarna och Mockade,smörjde sele och fixade Colin.
Innan mamma hämta mig, fram till byn på möte.
Efter de hämta jag sakerna hos mamma och åkte hem och städa!
Gubben gjorde mat och efter de så åkte jag till stallet och Mocka, tog in Wille och Grace,myste med dom och även  med Molly bus.! 
Så har typ min dag sett ut...

Imorgon blir de till stallet och dona,Colin ska köras även dom andra där.
 

<3

 
Nu ska jag skriva massa bra om Colin igen, !
Idag körde jag honom själv på eftermiddagen, och han var så otroligt fin idag, alltså jag behövde knappt hålla igen honom, (bara nerför backen som man gör alltid med hästarna)
Colin var glad och lugn hela körturen..Och även när jag fixade honom lite sur när lorten stod på gången med annars jätte gullig.!
Colin gjorde min dag <'3
 
Och jag har blivit piggare, men inte riktigt bra.Imorgon ska jag fixa wille och grace, borsta igenom dem och mysa.<3

2012-11-06

Idag har de inte hänt nå alls.. Jag har varit hemma, är sjuk..! Eller ja förskyld och orkar knappt något!
Jag gick till Wille och Grace och tog ut dom 11, sen gick jag hem, gjorde mat och la mig o sov!
Sen fick jag hjälp av en som tog in hästarna och gav de kväller så slapp jag iaf de.!Tack
Har väl inte så mycket att skriva idag.!
 
LÄSARE, vad vill ni att jag ska skriva om?!

2012-11-06

God kväll!
Idag har min lilla kille gått fort, men.. Haha han var lite trög, han var liksom pigg ändå.!
Så 3 svängar på rakbanan och 2 i berget , sen när vi gick ner för backen i berget så bajsa sen, sen sista rak banan hem så sprang han som vanligt och var jätte fin! Haha så han var bajs nördig därför han inte ville springa som han brukar! Vart så full i skratt när vi kom in..! c
Sen så borstade jag honom och la om hans tramp sår.! 
Kom hem till halv 4, somna på soffan, gick till Charlie och Aja, gav dom mat. sen så.. tog jag Charlie och gick till Wille och Grace, fick bort den värsta leran på lortgrisarna, sen var jag helt slut..
inte nå kul med en förskylning ;/

2012-11-04

Gamal bild men ändå!
 
Idag har jag varit i stallet, gick bra, segt! Haha (;
Eftersom jag sov en hel dag i går så kunde jag knappt sova nå inatt, men för de gick jag upp och fixa stallet.!
Mamma tog ut Wille och Grace idag. lite sent med de dog dom inte av! För jag tog in dom iaf i kväll =)
hihi
Alla hästarna var snälla.. men  där emot har Colin och Pico haft race ihagen, och de slutade med ett tramp på colin och Pico,,
och även nå bak på colin som jag la om! Haha!
Sen har de väl inte hänt så mycket.!
 

2012-11-03

 
Igår fick Colin bli körd av yngve, 5 svängar och 1 sväng i berget tror jag dom sa. Yngve var iaf nöjd med honom, körde honom med nöje sa han (:
Så Colin skötte sig nog.!=)Jag var ute och gick med tapper en sväng, mys killen,! 
Sen så åkte jag och Oskar till stan i Gävle, vi firade 3 år igår och 1 år förlovad!
wow...tänk vad tiden går... =)

Sen idag har det väl inte hänt nå alls jag gick till stallet, sen så sov jag hela dagen..
jag har haft huvudvärk som vanligt..men.. efter 4 så släppte de. hästarna fick komma in sen har vi haft mys framme med Åsa, Johan och lille Alvin!

Vinterbilder

Colin och Grace !

Colin,Grace och Wille

Colin 

Jag och Colin
Colin
Wille

Colin igår

Igår så körde jag Colin en långsam sväng och de var då inget fel på honom, Riktigt pigg och fin var han! Helt underbart att känna att de går framåt ! Han utvecklas bra, och om jag ska vara ärlig så tror jag att Colin kommer bli bra,! Men man ska ju aldrig säga sådär egentligen.! såå.. JAG tror på honom.! Om han får bara vara frisk!
prövade att köra utan skydd igår, men.. de var inte så bra, han slog på sig bak...! så han fich bandage runt om.!
 
Kunde inte skriva nå igår.. hade huvudvärk så jag orkade inte!

RSS 2.0