2013-03-30

 
Mamma och jag är häst vakt åt 4 st kallblod. Vi åker dit och tar in & mockar, det är en annan som tar ut dom.
Ganska kul ändå, de är trevliga och söta.!
 
Efter detta stall åkte vi till Wille och Grace, för att jag tänkte visa mamma hur Grace betedde sig men.. gick inte så bra.
Grace gick direkt till krubban och åt i kväll, har varit dit alldels nyss och allt var borta. även druckit vatten.! skönt.. 
 

Grace!

 
I natt har hon i alla fall ätit, men är fortfarande inte samma häst i boxen, verkar vara rädd för krubban, Men hade i alla fall ätit ur krubban i natt, men i morse så våga hon inte sig fram dit igen, så lärde ge henne ur en hink, höet får de ute så de åt hon.
Har haft upp mat i krubban så får se hur hon beter sig när hon kommer in..
 
Det måste ha hänt något men..vad?

2013-03-29

 
Vet inte vad jag ska börja, men släppte ut Wille och Grace 05,30 idag ungefär, sen vidare till Colin & gänget.
Hade Charlie med mig dit idag, så han slapp vara själv, och han gillade de, vart trött i alla fall.Jag körde Pommen lite idag första gången jag körde honom. 
Colin gick ut 9 och kom in  vid 2 tiden, fick vara ute några timmar, började springa i hagen då de var något på vägen som skrämde honom.
Sen har Charlie fått träffat en "ny kompis", liten golden bladning på snart 2 år.
har varit hos mamma i kväll och ätit och haft de trevligt.!
 
Grace är de nå konsitgt med just nu. hon äter inte så bra, inte ens de i krubban och dricker dåligt med vatten, Höet hade hon spart i går men hade ätit de över natten, verkade rädd att äta ur krubban.. Så jag vet inte vad jag ska göra om hon slutar att äta helt..
Allt verkar så konstigt, hon är mat glad annars, prövade att ha hö i hö nät nu i kväll, men de hade hon inte rört ens..!

Colin

Bjuder på några bilder på Colin som har så länge vilat sen i Fredags i från körningen, Måndagen vart han behandlad. Gått ner på kraft foder så han brukar va morötter av mig, så där 4 stycken som jag gör i små bitar, =)
Annars så tycker nog han om att stå ute i solen, och kolla på de andra hästarna.
Igår så var de en ponny framför hagarna som de träna eller vad de nu gjorde, trodde Colin skulle springa och dampa men han var smart och kollade bara på och kollade när en annan häst sprang =)
 
 

Vila..

 
Bakslag på bakslag...
Nu är det dags för min prins att vila, minst 3 veckor, om det går, kan få skrittas om han blir för knäpp.
Men det ska nog gå bra att gå i hagen för honom.
Ska tillbaka till vetrinären om 3 veckor igen INNAN han får börja köras, för de är han som ska säga att jag får börja sätta i gång honom igen,ingen annan.!
Det var inflammtion i ledkapsel som har gett påfrestning på brosket. :/  tråkigt men sant..
Det är bara gilla läget, jag ska ta hand om lill killen så mycket jag bara kan, kärlek och pyssel.!
 
Mattes fina älskling, det ska bli bra!<3

Håll tummarna!c

 
 
I morgon får ni hålla tummarna, att de inte är nå allvarligt fel på min bebis,!
Matte älskar dig!<3

-

Det är fler som funderar varför jag har mina 2 gamlingar kvar, wille är 21 nu och lever livet i hagen och blir borstad varje dag, jag gillar inte att folk tycker att jag borde skicka i väg honom. Så länge han har frisk så tycker jag att han ska få stanna vid min sida... Grace är 14 år.har tänkt börja rida/köra någon gång, jag tror hon skulle gilla de att börja jobba lite... Jag vet att de kostar att ha 2 som bara går i hagen... Men jag vill inte göra mig av med dom när de är friska..
Vissa säger att man inte borde ha djur när men inte klarar av att de bort dom, men när de är friska varför då ta bort 2 vänner?! Aldrig de ska få stanna så länge de mår bra..


Hejdå!

Lämnar ockelbo, vi åker ner till Malmköping en sväng, åker hem i morgon kväll igen. Grace och wille tar pappa in i kväll och mamma åker dit i morgon.!
Blir skönt att komma i från lite, i från massa strul.. Ska försöka sluta tänka i helgen, men det är svårt..
Charlie åker med oss så helt utan djur blir vi inte:)

Ha en bra dag/ helg!


<3

Inge bra med Colin idag, så på Måndag åker jag upp och röntgar Colin och böjer igenom hoom igen, ifrån Måndag får vi se vad som händer med honom.
Jag hoppas att de inte är nå allvarligt, om de skulle vara nå större fel så får han komma hem och vila..Det gör ingenting om han inte kan starta som 3 åring om de skulle vara så, jag kan vänta, för jag vill att vi ska ha kul tillsammans...
Och jag vet att han gillar att jobba...
 
Jag har nu i kväll varit och myst med Wille &Grace, Charlie var också med, de fick lite fredags godis och lite mer mat så här på kvällen. ! <3

2013-03-21

 
Vad skulle jag göra utan djuren?. Det är min medicin!<3
Jag vet inte, självförtroende börja sjunka, vilket jag inte alls vill..! ;/
Har varit i stallet hela veckan. 
Igår var de inte alls nå bra med Colin igen, denna gång lyssna jag på vetrinären och han stod 1 vecka,, frågan är om de är nå annat än kotan? Han kommer igen nästa Torsdag och kollar, då ska jag kolla om han tycker att jag borde röntga.
Jag vill verklige inte att de ska vara nå stora fel på grabben min..!
Ska köra honom i morgon igen och kolla hur han är... vi får se han kanske behöver få några fler veckor vila., han växer ju fortfarande...
 
Wille och Grace är ju ganska så  roliga med... tråden hade gått av och tråden låg i snön, tur var så var de inne i hagen när vi kom.. puckon.,! Haha om jag vore en häst så skulle nog jag smitit och kolla läget ;)
 

.Colin , gårdagen!

 
I går var Colin inge rolig alls, först när jag skulle sela honom så höll han på att sparka mig, hade en jävla tur att jag hann undan, annars hade mitt knä fått en riktig smäll...
Kände hur de strök..
Sen gick de bra, vi körde lugna svängar i berget eftersom de är så hårt över allt...!
Och ja, Colin var väl inte så jätte rolig, när vi skulle köra i från berget och små travade lite så hitta han på att ha skulle slå och galoppera . som han har aldrig gjort någon gång, 4-5 gånger slog han och stutsa runt, sen vart han nöjd.
jag vet inte vad han fick för sig. har nog mycket energi i sig just nu.
Min lilla buse! Haha!
Han fick vulckan fram på eftermiddagen..Har börjat haft vatten hink åt honom också + vattenkopp. och hinken verkar han gilla mer, jag fyller på morgon,eftermiddag, sen innan jag går hem,=)
Har hört att vattenkopparna inte är så bra, så tur att han gillar hinken också.!
 
.Ibland kan han va hur gullig som helst, men man måste passa sig, för i bland så kommer de bakben emot en också. Jag är glad att jag kastrera Colin ändå, han skulle inte va så trevlig som hingst tror jag,!

Bilder i från helgen!

Louise och Dumle kollar på tv, Haha!
Tog med mig hundarna på 3 km promenad , vi gick lungt och hade de mysigt var ute 45 minuter =)
Charlie hade även dragkamp med en Labrador bebis, mellan 7-9 månader tror ja =)
Sist så lärde vi hämta  Gubben som körde sönder sin skoter!

-

 
I Fredags körde jag Colin för första gången på en vecka, och ja de gick bra, skrittade och travade lite då och då.
Såg inget fel allt kändes som vanligt, finare i munnen faktiskt, tills de kom en bil bakom oss, körde ganska fort och Colin blir rädd och hugger i och sticker, lärde köra förbi Suzane annars hade nog vi sprungit över dom. Jag vet inte om han sken trava 100 meter styrde honom emot en snövall så lugna han ner sig... Lyckat han som skulle ta de lugnt.! Men va skulle jag annars har gjort när bilen kom på fort?.. 
Colin fick Vulckan fram.!
 
Idag Söndag har jag varit i stallet igen, fixade Colin innan han gick ut, han fick back on track fram idag.!
Funderar om de finns nå mer man kan lägga på fram kotorna?. Någon som vet? =)
 

Hemma dag med djuren!

Charlie har fått sin present nu =) 
Hästarna fick en annan hage i djup snön, jobbigt tyckte dom men hellre de än halka!.
Grace ställde sig och vila på ett ben, och Wille stod och sparka emot snön.!
Hade Grace naken idag så hon fick sola sig lite =)
Sen åkte jag ner till Mamma, tog hundarna ut på åkern en halv timme och gick 2,3 km med dom, så de fick springa av sig, tänk vilken Energi man kan få utav dom,älskade underbara djur!<3
Sist men minst, så tog jag ut Systers kanin i snön, han tyckte de var kul.=)
Har även varit och tagit in hästarna, ska in emot travet och greja lite;))

2013-03-13

 
Stall dag
. Colin har gått i hagen idag igen, travade i väg när jag släppte honom, han ställde sig i solen, sen har han nog stått i hörnet hela tiden han var ute, tills han vart hungrig och ställde sig vid leddet, så han lider nog inte av att vila 1 vecka, som vetrinären sa.Ska nog köra lite gående på fredag eller någon dag i helgen.!
Han är ganska så sur, haha de är han väl jämt,(NÄSTAN DÅ);) men helt underbar ändå, min fina älskade vän<3
Sömmade även om honom bak idag,och han var jätte snäll faktiskt =)
 
- Har ju även lagt vallörstblad på colins överben som han fick i somras, har lagt 3-4 gånger , det har gett ett riktigt bra resultat, de är nästan borta, eller de var nog de i dag, jag ska kolla igen på Fredag hur de är,=)
Är ledig i morgon.
 
 
-
Är så trött på sura människor, jag gör precis som jag vill.

2013-03-12

 
 
Varit  i stallet idag & jobbat..
Colin har nu vilat sen i Fredags, och han springer inte så mycket i hagen heller, mest solar..=)
Han fick gå ut ca 1 timme i hagen i morse.. Sen så fick han gå in så de andra kunde gå ut en sväng, medans så fixade jag Colin och linda på honom, så  fick han lite tidigare Lunch, sen gick han ut igen runt halv 11-11till ca kvart över 2.. så fick vara ute längre, än dom andra iaf.!
 
-

Det är jag som bestämmer om mina djur, spelar ingen roll vad andra säger till mig.!

Måndag igen då...

I dag så har det varit en dag i stallet igen. mockade, körde Pico, och fixa hästarna, Colin fick gå ut lite senare men längre än dom andra var ute, Han tyckte de var skönt, mysigt och sola tyckte han!
Jag la vallörsblad på hans överben men de är nästan borsta nu. Så jag lägger nog de för sista gången idag...
Annars har de inte hänt så mycket idag.!
Wille och Grace gick ut strax före 6, och kom in efter 18:00. De var ganska så hungriga, i morgon blir de en borst dag igen med dom,! 

- Charlie har haft de ganska skönt idag, lite lat sida, men de behöver han ibland också, i morse lekte vi en sväng på åkern, fick skjuts i morse dit, sen gick vi hem,och även i kväll så vart jag hämtad...=)
 
 

2013-03-10

 
- Jobb dag i stallet, allt gick bra, Colin var nöjd att gå själv i hagen,solade i någon timme i alla fall=)
  Mockade, fixade och dona som  man gör i ett stall ;) Borstade hästarna och greja.!
  Åkte hem strax efter 2 sen så  åkte vi till mamma en sväng. Efter de så hoppade jag och Charlie av vid stallet,            mockade där och borstade dom idag, vi hade lite mys, Grace och Wille fick vara naken lite ute, skönt tyckte dom.!
De gick ut 6 i morse och kom in vid 4 halv 5... Telefonen dog så vet inte vad klockan var exakt.! ;)
Charlie fyller 7 år idag också  tyvärr så har hans present inte kommit ännu ,( Bortskämd?)
 
 
 
 

En stund ute...

 
Charlie och sissi verkade ha kul i alla fall idag.!

Colin...

 
I går fick Colin köras lite... skritta  mest med honom,och sen fick han gå ut i hagen och äta hö,
Sen vid halv 4 kom vetrinären böjde Colin  och han var hallt höger fram, så han vart sprutad där, för kota igen.. 
även hovled tyckte vetrinären..
Sen tog även han ut 2 vargtänder på honom..Så han fick stå på gången en halv timme, och ta igen sig innan han gick in till boxen igen.
Jag frågade även om hans knän och han tyckte inte att de var nå fel på dom,han böjde ju även knäna på honom och han reagera inte ens där så,. bara  höger fram.. Vänster fram var de ingenting. kändes ganska bra ändå...
Nu ska jag försöka få honom vila 1 vecka som vetrinären sa.!

En sväng till Grönviken!

I kväll har vi varit till Grönviken, där Ann Sofie trimmade Charlie,mycket nöjd, slipper han se ut som en hårboll.!
En mycket trevlig kväll.grymt kul att åka dit och hälsa på och träffa dom igen, Hundarna hennes är lika underbara som vanligt.
Efter trimningen så tog vi hundarna på en kort promenad. Charlie fick gå med Husse och faktsikt så skötte han sig bra fast de var 2 andra hundar med,Han drog inte så mycket i kopplet heller.. =)
 
Tack för en trevlig kväll.!

Ledig dag

Tog sov morgon till ca halv 8, tog morgon promenaden till hästarna, tog ut dom och fixa så allt är klart i kväll:) Gick hem och åt frukost sen byte om, följde med mamma och Danne till sandviken, där vi hämtade Melwin<3. Charlie följde med ner till mamma och får sällskap av sissi där:)

Nu ska vi åka hem till mamma igen;)


2013-03-06

 
Idag har jag varit i stallet igen, ovanligt?Men varit ganska jobbig dag ändå där..Tankarna har bara snurrat...Jag tog hand om stallet själv på eftermiddagen,allt gick bra, som vanligt när ingen annan är där så har en av hästarna fått en spark, men inget allvarligt som tur var, och den andra trampa sig så de var svårt att lägga om såret för hon ville inte stå stilla med hoven(;
Men min lill kille var rätt glad idag ändå, han la jag back on track på fram.Han var ganska så mysig idag..
jag hoppas att hans surig heter växer bort så de blir fler folk som gillar min lilla kille.!  ;)
 
Efter stallet så åkte jag hem en sväng innan de var dags att åka till nästa stall, där jag hade allting kvar,hade Charlie som sällskap, myste lite med dom också idag, hade tid med det.. 

Tisdag..

 
Idag har jag varit själv i stallet,nästan hela dagen...Det har varit ganska tufft idag..Men det är bara att vänja sig..usch känns så hemskt...:(
Colin har fått vallörtsblad på både kotorna fram,sen linda jag honom långt upp på knäna pga att han står och sparkar när han äter havre...
Har väl inte hänt så mycket annat, smörjt selar, också kom Joker,Yngve och Fia en sväng, Yngve skulle köra Joker, ops vad fin Joker är, synd att han är 15 år och för gamal för travet!

Inte bra..

 
Jag hade rätt det är inte så bra med Colin.. Höger fram..
Jag funderar vilken vetrinär jag ska åka till,funderar om jag sa ta samma som förr.
Jag körde tyvärr inte Colin nå idag... 
Linda honom runt om,och långt upp på fram benen.. tycker inte alls om att han inte är 100.. 
 
Har jobbat 7-3, sen till mamma och vid halv 6-6tog jag in mindra andra 2,de fick vara ute ca12 timmar så de var nöjda att komma in och äta mat! ;)
 

2013-02-03

Inte varit en helt underbar dag ändå...Men i går låg jag med "magsjuka" eller vad de nu var, sov hela dagen och var skit dålig..
Men sen så i dag så var det helt annorlunda, vaknade halv 7 jätte pigg, gick till stallet och fixade hästarna och sen så tränade jag Charlie lite..Hem och duschade sen så åkte vi till Bollnäs och handla och hade de trevligt, Köpte nya svarta bandage  åt Colin =)
Hihi ovanligt att jag köper bandage..

I går så hade vi haft Charlie 1 år precis, tänkte att vi skulle ha lite mys med honom,
men de gick inte så bra eftersm jag var dålig..usch...!

Colin var väl inte helt okej sist heller tycker jag så i mrogon så ska väl någon annan köra och se om dom ser något...

RSS 2.0