2013-04-28

 
05,30 ringde klockan idag, var bara att gå upp. gå till Aja med Charlie och lämna honom där. Oskar hämtade mig så åkte vi och tog ut Wille och Grace , åkte vidare till Colin och gänget och jobbade där i stallet till 14,00.. Wille och Grace fick vara naken idag  hela dagen, de gick in vid 20,00 i kväll..så i morgon kväll blir det en borstning och lite mys med dom=)
 
 
Jag har även ridit idag, var hos Annika och red Atla medans hon red Alma. Jag har ju inte ridit på mer än 2 år tror jag, det var riktigt mysigt. Vi red inte så jätte långt men jag kommer i alla fall ha träningsvärk i morgon.! Haha! Försökte trava också, men mer träning så ska väl de också gå.!
 
Har varit en hästdag..i dag, hela dagen! mys =)
 

2013-04-25

 
 
 
Har egentligen inte så mycket att skriva, Colin körs ju inte nå nu. Han ska börja skrittas på Måndag, har jag tänkt iaf.. kanske...Han går i hagen, äter massor hö, börjar få fin mage nu =).
Wille och Grace väntar fortfarande på hovslagaren, som inte vill höra av sig nå tydligen, så lär väl leta en annan. =(
Tycker att man iaf kan höra av sig om man inte kan...!
Charlie har de blivit lite lat med i veckan, tränat en dag, lekt på åkern resten av veckan. Men han är lika glad ändå.
Så här tänker han
"Huvudsaken jag får mat, gå ut, leka lite på åkern och de viktigaste kvällsbenet innan jag somnar i min bädd"
 

2013-04-22

 
I dag vaknade jag tidigt..Och inte kunde jag somna om heller, men gick upp 05,20.
Tog med mig Charlie ut på åkern så han fick springa lite innan jag åkte vidare till stallet och tog ut Wille och Grace.. Där var de rådjur när jag kom, de blev rädd för Moppen min.! Haha! Töntigt de låter, men jag kommer iaf  till stallen som är viktigaste ;)
 
Colin gick i hagen idag, men linda honom runt om ändå.  Hittat ett sår som inte var så stort men la om det ändå så de inte kom in massa skit, sen tyckter jag att de är mysigt att linda och dona med benen! =)
Fixade honom innan han gick ut.. när han kom in så hade han rullat sig =/
Hade hela stallet själv på eftermiddagen.. borsta,linda ben och mysa med dom!
 
Wille och Grace åkte jag dirket till sen de började regna lite så var lika bra att de in dom tyckte jag.Borsta och fixade dom också...Hoppas hovis kommer snart.. Så vi kan börja jobba lite med dom.!
Charlie fick faktiskt träna lite idag, Apport som vanligt och lite ``stanna,kom. stop ligg, kom`` saken. Han skötte sig som vanligt och vart trött jätte fort längesen vi tränade, innan så fick han leka med bollen också så ;)
 
 

2013-04-21

 
Ledig idag, var inte riktigt pigg igår så ville inte börja jobba när jag inte är helt 100!.
Sov till halv 9 idag, konstigt nog.Var pigg i morse redan så kunde äta lite frukost, tog med Charlie ut på åkern en sväng.
Gick in och la mig i soffan en sväng och glodde på datorn och tvätta upp massa kläder.!
Mamma åkte och fixade stallet i morse,skönt.! Tack mamma!
Så eftersom jag var piggare i dag, så märkte Charlie av de.Han var jätte glad så bestämde mig att vi skulle åka till skogen så han fick springa lite.!
De tyckte han var jätte kul, efter de så åkte vi till stallet där borsta jag av hästarna. försökte göra så gott jag kunde tills jag inte orkade mera..Grace lossnar massor av päls,wille lika så.! :)
Sen lärde vi åka hem till mamma,låna duschen eftersom vi inte har nå varmvatten..tog en liten promenad med Charlie och Sissi också.!
 
Nu vet ni vad jag har gjort i dag... haha ;)
 
 
 
 
 

vilken häst!

 Maharajah Vilken häst...
Jag skrek här hemma så hunden gick och la sig... haha! 
Jag har aldrig sett örjan gråtit i tv, men efter ett sånt här lopp som han gjorde idag så säger jag bara
OH VILKEN HÄST.!
Alla hästar har sina dåliga tider  och även dåliga lopp.!
Så nu hoppas vi på elitloppet hoppas han knäcker alla där!
 
Stort Grattis till Stefan Hultman som är tränare de här är du värd, många gånger om!
 
 

Sjuk!

Då var det dags igen och fyfan de är inget kul,fick magsjuka i natt, var vaken i från 2-5 sen har jag sovit och varit vaken då och då..
Försöker få i mig lite att dricka, fick bli en loka, eftersom vårat vatten är så fult.

Tack mamma som åkte ut till hästarna och även kom och gick med Charlie!.


Inte bra...

 
Återbesök hos Vetrinären, var som jag trodde, fast på fel ben...Vänster fram var han halt på, höger var bra. Så nu fick han nå special spruta i hovleden. Vila igen i 10 dagar, sen får han skrittas och jogga 2 månader innan han får börja gå intervaller...
ANNARS kan de gå så långt att Colin aldrig kommer till  start, och de vill jag verkligen inte :(
Vetrinären sa att vi har haft otur, eftersom han har blivit behandlad så pass många gånger...Det känns skit, inget kul alls om jag ska vara ärlig..
Så just nu så kanske inte han kommer ut som 3 åring..
Jag har hellre en häst i från 4-12 år i stället för att de ska bli skit bara... 
 
Önskade jag hade ett hus så han kunnat fått gått utanför hos mig så jag kan mysa hela kvällar med honom, <3
 
 
 

Tid bokad..

 
Angående Colin så ska vi upp på återbesök på Torsdag, jag hoppas verkligen att de är bra nu, men vet inte riktigt, jag tror inte att de är 100% bra, det känns inte så, men jag kan ju ha fel vilket jag hoppas att jag har, Har ju varit tjock i höger fram,men kan ju lika gärna gjort nå i hagen, Han har iaf inte körts på 3 veckor precis som vetrinären sa..!
 
Ni får hålla tummarna att allt är bra så vi kan börja träna snart igen =) saknar att sitta bakom hans rumpa! ;)

..-

 
Önskade jag kunde säga att allting är bra.. Men jag kan få ett stort problem... Jag lär kanske hitta annan stall plats åt mina gamla vänner, det känns skit.. För jag  vet inte vart jag kan ställa dom i så fall, funderar för fullt, tankar snurrar, och jag tänker då inte ge upp, jag har aldrig gett upp med mina vänner.!.
Huset där hästarna bor ska hyras ut och vi vill inte hyra det, spelar ingen roll vad folk säger, jag vet att vi inte kommer trivas, sen finns de ändå inge körvägar där att träna på heller så.
 
Meningen är ju att jag ska kunna ha mina hästar hemma hos mig, på en gård med stall och garage så jag kan slänga in gubben där när han blir olydig =)
Nej men jag hoppas ni förstår hur jag menar, 
 
MIN DRÖM JUST NU :
stall,fina körvägar, ha colin hemma så han får mysa med Grace och Wille igen. <3

Bjuder på bilder.

Brasse,Charlie och Sissi.<3
 
Nackdelen att ha Grace naken en lerig dag. fy..! idag fick hon ha regn täcke på sig ;)
 
Colin har slagit huvudet, blir inge foto bilder på hans huvud på nån vecka..! ;)om jag kan hålla mig, gjorde rent med vatten bara idag.
 
Wille, kommer alltid vara den bästa gamle man, <3 . 
 
-
 
Har egentligen inte hänt nå speciellt. Tagit hand om djuren som vanligt och jobbat..!


<3

 
Colin är inte bra i benet, men det är iaf bättre, får se om vetrinären hittar nå fel eller om han bara har gjort något i hagen, jag hoppas att de har gått över tills nästa vecka då det är återbesök, längtar efter att sitta bakom rumpan hans, fast ibland kan han va lite tokig i körningen, haha men...han är ju bara en bebis ;)
 
Jag vill ha ett hus så alla djuren kan vara på samma plats!

2013-04-07

Vad har hänt idag då?. 
Har sovit dåligt i natt, har bara 17 grader i lägenheten, kallt som fan, sover med flece filt + täcke. Inte mitt fel om vi blir sjuk i alla fall.
Vi gick upp vid 8 och jag lyckades att få med gubben till stallet så han lekte med Charlie och jag fixade stallet.. Var fint väder + sol så lät Wille vara naken... ångrar det, för de vart snö och skit väder sen, och vi var i valbo så kunde inte göra något. Han fick filt på sig sen och sen ett annat täcke i natt, så han blir nog inte sjuk hoppas jag.!
Fixade hästarna i kväll borsta och dona. mina fina vänner de där.!
 
Hittade jeans och 3 tröjar i valbo, längesen jag hittade så pass mycket på en och samma dag ;)

Lördag...

 
Ja vad ska man säga, Colin var tjock i går fram, tänkte att han hade gjort sig illa när flygplanet flög över stallet, Så la om med jodd i går, men idag var han lika i benet, höger fram..La om igen idag med  alsolsprit, fick tips om de på fb, att de drar ur svullnad, men jobbar inget i morgon...
Och jag hoppas att de kollar iaf benet, för de har jag sakt till om.
 
Frågan är om skadan har gått upp igen?
Pga, av att han sprang som fan i hagen, SYND att jag inte visste att flygplanet skulle åka över stallet för då hade aldrig hästen fått gått ut...!
Han har ju vila 2 veckor på måndag... :( 
otur.....
 
Min fina<3

Tisdag, onsdag..

 
Kan ju börja att säga att i går var det inte min dag.
Först så vart jag kar med mockningen halv 11, lärde bryta och sela ut 2 hästar, fixa till 2 som skulle till banan, sen skulle ju de bytas i hagarna..
Min plan var ju att fixa alla som skulle ut så det fick vara ute länge...
Men de gick åt skogen. kom en helikopter och flög över stallet, lååågt flög den, Colin börja sken trava i hagen så lärde ta in honom igen, precis när jag fått in honom kommer Ingvar sken trav förbi stallet och rakt in i sido hagen där Colin skulle gått... Alltså 2 jätte rädda hästar, hoppas att colins skada inte går upp nu...
Sen... var de bara tur att Ingvar inte stack, för jag var själv i stallet...!
Dåligt att de inte kunde ringa och varna när de vet att de finns hästar omkring där... Suck. Jag var så irriterad igår!
Colins ena fram sko trampa han av även bootse gick sönder, så köpte nytt så ska laga de andra!.
 
I dag har det inte hänt så mycket, länge sen de var nå riktigt bra, mockat, selat hästar,borstat hästar..Colin är mycket gladare nu,. märkte inte av nå på benen idag, så hoppas att de inte går upp igen.. Har inte gjort så mycket mer, dona med Wille och Grace med,Charlie fått ny klippta klor också =)
 
 

2013-04-01

 

Idag har det varit stall dag igen då, Har mockat, selat och borstat, lindat upp massa bandage.!
Borsta Lorten och satan vad han lossnar hår nu, jag tycker de är extra kul att borsta då.. haha =)
Colin tog jag in så han fick äta Lunch sen så fixa jag honom och tog ut han i hagen igen, vet inte hur länge han fick vara ute idag..
Colin tycker om att gå ute, speciellt när de är sol, för då star han bara och solar. =)
Jag tycker han är gladare på nå vis iaf på ögonen!, men man lär passa sig ändå, för han har humör ;)
Colin har idag vilat 1 vecka. 2, veckor kvar om han inte blir alldeles för knäpp. för då sa vetrinären att han fick skritta lite, men ska försöka få han vila 3  veckor, för sedan göra ett återbesök på min pärla.!.
I morse så hade han även kalla ben och  kändes riktigt bra =)<3

Fick även för mig att hoppa upp på Grace idag, på gången då..Haha Skulle se hur hon reagera, vart sur i början men snart så åkte öronen framåt, så blir nog ett försök och rida henne, sen någon gång.. ;)
mina gamla dam är pigg också nu,,Ska försöka longhera dom gamlingarna snart, nu när snön börjar tina bort lite mer,. lär nog vänta nån vecka till ändå...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0