Lördag.

Det finns inte mycket att skriva om idag.
Hästarna blivit skötta, lördags myst med dom! Underbart =)
Colin vilar i helgen. inge roliga kör vägar ändå. måste få tag på hovslagaren till veckan, fixa til hovarna på grabben.
Pumpade rockarden idag, får se när de blir premiär tur i den.
Grace svans är typ läkt så kan börja köra henne igen, men måste brodda henne också, eller om jag väntar tills vi skor om.
Wille myser och har gått upp i vikt,tänkte försöka fota honom någon dag :)
Charlie mår som en kung och vaktar gården, blir knappt någon träning heller längre fullt upp med annat!

Hård väg.

 
Idag var det 4 - ute hela dagen ungefär, alltså så blev vägen jävligt hårt, så var en skritt tur igen på 1 timme och 25min. lite tråkigt att inte få trava men vad ska man göra...
Vart iaf nästan en mil skritt tur, fattades någon 100 meter.
Han var duktig och gick hela tiden gjorde ingen dumhet idag heller, så skönt! Fick kyl-lera runt om idag och sin lilla pyjamas.De andra är naken inne än så länge..
Måste beställa skoning också igen, och  vi väntar även på snön, så tråkigt när de är hårt hela tiden!

2013-11-28

 
 
När jag gick upp i morse, så blåste de sjukt mycket, så hästarna fick vara inne längre idag och äta inne, annars skulle hö flyga i från dem (;
Så de fick vara inne när vi åkte i väg med Carrera, lite tomt nu här hemma, hon gick iaf på hästbussen direkt, skönt  duktig tjej de!
Hoppas den nya ägaren blir nöjd över henne! 
 
kom hem igen vid 9 så hästarna fick gå ut då, fixade stallet sen gick jag till grannen och tog en kopp kaffe där.
När jag kom hem igen så gjorde jag lunch sen ut och tog bort plaststolparna i hagen, var då inte så lätt,  frysit fast ganska mycket, men nu är det en stor hage.=)
Sen så tog jag in hästarna och fixa dom, vid kvart över 3, började regna så de fick gå in då =)
Har även hämtat rockarden idag blir att kolla den under helgen så kanske jag kan ta en tur med Grace =)
 

Idag var han underbar<3

 
Idag har jag faktiskt haft ganska mycket att göra,
Började som vanligt att fixa stallet, vidare i väg och hjälpa till med ett skadat föl, gjort illa benet, gick bra till slut iaf, och *vet* tyckte de skulle avakta innan de kom ut och kolla..gjorde rent de på em och då såg de bättre ut.
redan.
Får hoppas de går åt rätthåll med henne! 
 
Har även kört min lilla kille idag, linda honom fram så fick han bakskydd.
Körde först till åbergs , joggade jätte sakta då de var lite hårt, men bestämde mig att vi skulle köra en bit idag, och där han vände sig sist skulle jag bara förbi idag, så skritta lite så han fick kolla sen börja jag att trava...och han sprang förbi, och kanske 1-2 km längre körde jag även idag, Han känns fin. =) Så skönt att han inte dumma sig någonting idag, var som en "Vanlig " häst, visa inge dumheter alls..
Härligt!
Sen fick vi främmande också, träna lite i hagen med colin att han skulle gå efter  mig, stanna när jag stanna, backa när jag bad om de, gick ganska bra, jag stressade som vanligt, och de måste jag sluta med.Men ganska svårt att sluta stressa när man är van att göra de...
Min lilla stall pojke kom idag,Melwin, han är så duktig i stallet så kul att de kommer =)
Han var med när jag fixa hästarna, colin fick massage och bandage fram.
 
i morgon flyttar Carrera! 
 
 

Måndag och Tisdag!

i går körde jag Colin 8 km var ute i en timme, vi skrittade bara, så hårt vill inte trava då.
Han försökte testa lite igår, men gick bra, kom förbi , huvudsaken de! 
Grace var  konstig igår, jätte brunstig stod och klia sig på björken, rätt som de var så skrek hon!
Sen nästa gång kicka hon och rakt ut i luften och skrek! vet inte alls vad som föll i henne!
Var även på trav i går kväll åkte med grannen, trevligt att träffa folk!=)
 
Sen idag följde jag med Oskar till Arlanda stad och hämta nå grej, (;
Åkte sedan hem och fixa klart allt i stallet, tog in hästarna sömmade om Colin och brodda bak i morgon blir det en kör tur igen, får se om de är bättre väder då , + grader nu så kanske blir bättre på vägen så han kan springa lite i alla fall. 
Kanske blir att åka in till banan till helgen, får se vad de är för väder och så vidare.! 

Helg

I går var vi på v75 i Gävle, hade med mig Melwin och Louise. Melwin vart jätte glad att vara med, sken upp som en sol när han såg hästarna och bara NJÖT,ville inte ens gå in och värma sig.. tok kille, fick även rida, och de tyckte han var riktigt kul! Louise red också.=)
Var så kul att ha med barnen på travet speciellt när båda lyssna så bra.!
Fina hästar var de också igår ;) 
Vi vart borta hela dagen,Carina tog in hästarna!
 
I dag gick jag upp och tog ut hästarna och gav de mat sen dirket in och la mig och sov igen, skönt!:)
Tog en slapp söndag, Mockade och fixa senare på förmiddagen.
Sen fick vi fikabesök , trevligt som vanligt
 Vid 3 tog jag in hästarna, sömma och brodda Colin fram, bara bak kvar nu...Grace svans börjar bli rätt så fin nu, kanske kan bli körning igen nu snart, 
Hämtar en rockard till veckan =)
 
Hoppas snön kommer snart så man kan träna , blir hårdare med körning då, inte så kul när de är så jävla hårt ute =/

Fredag.2013-11-22

 
 
Colin kördes idag igen, jag vet inte vad de blir för väder i helgen så lika bra att passa på =)
Vi var  ute i en timme och han kördes 1,2 mil idag. Travade och skrittade rätt mycket, han var så där mysig som faktiskt hans mamma brukar vara. 
Var så härligt att skritta honom då och behövde inte hålla i någonting han gick så avslappnat och kolla på saker  Härlig känsla kan jag lova er!<3
Han kändes annars lika fin som vanligt , dags att försöka planera in banjobb igen, svårt att åka när jag inte har körkort ännu, men brukar ordna sig ändå =)
Han fick gå ut en sväng  efter körturen..=)
 
Sen vid kvart över 3 fick dom gå in, vill inte ha hästarna ute när de är är jätte mörkt ute, sen skulle jag hinna fixa dom innan Oskar kom hem i från träningen, Allt var bra med alla hästarna, tycker Grace svans börja läka i hop igen, så hoppas på de så hon får börja köras igen så Colin kan få sällskap någon gång =)
Myste även med Carrera idag , skit mysig är hon, fan om jag hade haft råd hade hon stannat hos mig, ! Idag hade hon ner huvudet så jag kunde borsta huvudet och mysa lite, =) Härlig tjej de där...Fortfarande lite dum  vänster bak och jag tränar varje gång jag fixar henne, de andra 3 ben går jätte bra!
 
 
 
Nattade hästarna nyss, och när jag hade ner hö, så hörde jag boxdörren öppna sig, tänkte inte så mycket mer på de, 
Men när jag kom ner stod Oskar och prata med Carrera!
" vilken mjuk päls hon har
" ja - hon har ju " bebispäls.",
När jag träffade Oskar var han jätte rädd för hästar, när jag fixade mina då så stod han flera meter i från hästarna. och var jätte rädd=)
Tänk hur  fort tiden kan gå och han lär sig mer och mer !<3

Körd!

 
 
Idag var vi ute på en körtur, lite mer än 1,1 mil.
Körde efter den vägen colin tycker om att springa efter , blev väl 10-15 svängar där efter...
Han var pigg och fin idag =), Tycker de var kul också, hoppas snön kommer fort så vi kan köra långa svängar i stället för fram och tillbaka!
Han slog inte på sig bak heller fast han gick utan skydd! =)
Han slog faktiskt idag, för första gången här hemma,, vet inte om han vart less på vägen, haha! var näst sista sväng han hoppa upp. så klart så hjälpte slagjorden...
Tänker nog inte ta av den på honom! ;)
 
 
Colin står inne och väntar på att sina kompisar ska få komma in, ska ta in dom snart och smörja Grace svans igen, hoppas de läker snart så hon får jobba lite också!
 

hårt=(

Blir ingen körning idag, vägarna är jätte hårda och om jag ska köra så måste vi ändå bara skritta en liten bit, han får vara ute i hagen så länge som möljigt idag i stället så får vi se om vägarna är bättre i morgon, annars får vi skritta lite i morgon, 
Min värk har börjat om, denna gång bara i vänstra axel , de är då mitt huvud brukar verka otroligt mycket, hoppas de inte blir nå av!
Ska in till stan på em, gubben ska besöka sjukhuset och sen handla present åt lillebror som blir hela 7 år på fredag!
 
Veterinären är kontaktad och jag ska köpa en smörja åt Grace så får vi se om de blir bättre anars skulle hon skirva ut!

Tisdag!

 
Carrera får stå för bilden idag , fina tjejen<3
 
Idag har det inte hänt så mycket, fixade hästarna i morse, sen gick jag och la mig igen och sov till halv 12, haft en  hemsk huvudvärk till på eftermiddagen =( skit jobbigt!
På eftermiddagen vid ca 15,15 tog jag in hästarna och började fixa gamla Wille, och kom på att han har faktiskt börjat gått upp i vikt, börjat ätit sojamjöl och tror faktiskt att de är de som gör de hela! =)
Fixade sen Grace och myste lite, kan inte köra henne nu, sår under svansen, vet inte vad det beror på. om det är brunsten när hon kliar...får se om de blir bättre annars lär nog vet ta en titt...Så tråkigt nu när jag har börjat satt i gång henne lite...
Carrera myste jag lite med idag också, en fin liten tjej, Snäll  i hanteringen, men lite dum att ta bakhovarna..men efter ett litet tag så gick de också!
Colin har vi bytt sulor på fram,Carina hjälpte mig och visa hur man gjorde.! skönt att inte stressa och ta den tid de tar..Allting gick jätte bra! =)
Colin ska köras i morgon, får se hur hårt de är då.. minus grader nu.. =(

Colin!

Var ett tagsen jag berätta något vettigt om honom.
Vi tränar på, har dock vilat sen i Torsdags, skulle egentligen köras idag men blåste så jävligt ute så hoppade över körningen idag, var tur var upp i skogen i kväll och låg faktiskt 1 träd över vägen...
I morgon ska han köras lite..
Han fick även massage i Fredags och de fanns lite att anmärka på, nacken, och korset, de fixade till det, kom inte i håg vad de var mer...De trodde att han kunnat ramlat eller något när de vart vid korset och mycket riktigt han har ju faktiskt ramlat. 
Klagade även på hans humör,men inget man kan göra åt, bara vara hård tillbaka. Jag tänker fortsätta kämpa med grabben min. vissa "Dexter avkommer" är tuffa tydligen! 
 
Kankse ska få hjälp med inridning. och pröva träna "NH" jag fattar ingenting utav de men blir nog bra om någon som kan  de hjälper mig, hon tyckte att han var ganska tuff så ville pröva, så varsågod bara pröva  på grabben! (
 
Längtar till snön, så man kan köra långturer, och träna "hårdare" hemma =)c

mysig dag med barnen<3




Haft Melwin och Louise hemma här i dag. Vi har kollat på djuren och tittat på vatten. Melwin älskar verkligen hästarna, så söt när han säger deras namn!(;
Lillasyster är så duktig att hjälpa till, fyller oftast på vatten åt hästarna, och donar.

Colin får köras lite i morgon igen tror jag.
han fick massage igår, var lite låsningar som de fixa till. blir spännande och se om han är bättre:)

-

Colin kördes igår, bättre än sist. Han var pigg!pröva tjaffsa 2 gånger, men sen gick de bra!Sen volta jag åt höger och vänster och de gick bra så måste va nå dumhet han prövade på travet!
Måste sko om honom fram, båda sulorna gått sönder så kan inte köra nå mer nu innan de är bytt, kanske skrittas iaf...!
Grace fått vilat, sår  under svansen så vill inte köra henne...
 
Idag kommer Oskars föräldrar så kanske inte kommer skriva så mycket under helgen
Begravning idag också, tungt.! <3

Onsdag!

Idag har det inte hänt mycket på hästfronten, jag har varit bortai från 9-16,00
Varit med Mamma,Danne och Kjell idag.
Handlat lite kläder, ganska så trevligt ändå, dagen rullade i väg fort
På vägen hem så köpte jag en pal spån,skönt,! Slipper vi tänka på det också, även fått hem hö..
Cadillac  har åkt idag, kommer bli ganska tomt ingen som slår i boxen på morgonen! ;)
Colin ska nog få gå i lag med Carrera nu, ska pröva släppa i hop dom i morgon, hoppas de blir kompisar!
 
Colin var mycket finare i bena idag, knappt nå tjock efter speedway, i morgon får han gå långsamt igen hoppas han är fin då! 
På fredag kommer de och masserar honom, som de låter nu =)

2013-11-12- båda hästarna körda



idag har båda hästarna jobbat, började med grace. hon var pigg, och fick igen se hur trafiksäker hon är. kom en militär lastbil lät ganska mycket. jag körde in på sidan och skritta lungt, så lastbilen kunde åka förbi, grace brydde sig inte ens=]
snubbla 2 gånger höll på att gå omkull båda gångerna! gamla tanten lär lära sig att lyfta benen;)

Colin då, var rätt bra ett tag, tills han börja markera lite på vänster fram, ibland syntes det bara, annars helt okej, bråka 2 gånger lite men fick han framåt och förbi vägen där han jämt vill in. Kommer komma en som ska få massera honom så får se om han hittar något, jag tror nacken, och korset iaf.
Mamma märkte även att hans blå sula gått hål, och på väg på den andra fram:( så bara att åka och köpa nya såna någon dag! Även fått skavsår i från bootsen han har i hagen! han fick vara utan bandage helt, haft på speedway här om dagen, lite tjock pga av de!

Måndag

 
 
Måndag igen, Colin får vila tills i morgon, då ska han få gå lite långsamt, så kanske han kan gå intervaller på Torsdag om det inte är för hårt!
Ganska så hårt idag också, hoppas på bättre i morgon! så grabben får jobba lite! =).
Grace får vila idag med, inte så noga med henne, bara hon kommer ut 2 dagar i veckan så är jag nöjd, Meningen är att man ska kunna ta långtur i vinter med hästarna.!
 
Men Charlie har fått varit ut på promenad i skogen idag på morgonen, efter att han blev attackerad förra veckan så ville inte jag att han skulle ut i skogen då, fick vara hemma och känna sig trygg, gå korta promenader bara.Men träffade en hund i fredags och de funkade bra
Men jag litar inte på den hunden som flög på Charlie, så tyvärr så tänker jag inte ta med dom på promenader mera!
I helgen som kommer får vi äntligen golv i köket längtar!
Tills man får ordning så de kan bli snyggt där inne, sen blir de nog att bjuda hem dom som har hjälpt oss på mat! =)
 

Provloppet

 
 I dag var det dags för provlopp igen för grabben, han skötte sig bra...Vart ett 28 tempo idag.han fick rygg ledaren. Så peter fick ta upp Colin ganska mycket,trodde han skulle galoppera då, men min travsäkra grabb trava vidare...
Fick sedan rygg igen på den som tog över,på upploppet så höll ledaren Colin instängd, vet inte riktigt när han fick lucka, fritt 200 gick iaf på 15..Nöjd med provloppet i alla fall. Huvudsaken orken finns, och att vissa ser att jag tränar!
 
Sen till de tråkiga!
Colin blev jätte sur när P skulle styra åt vänster och vända! 
Så måste öva på de här upp iskogen och han får inte vända så som han brukar göra ibland, men i går vann jag över honom så är lika bra att börja öva nästa kör tur! tjoho!
 
 

2013-11-08 Fredag!

 
Colin kördes lite idag, och de var väl bra med honom, hann kanske 600 meter i från gården innan han börja bråka! Skulle  vända och fick han inte de så stog han på bakbenen, jag vände neråt och tog sats och trava på där han tjaffsa, och då gick de bra!, 
Ända in där han älskar att springa, vid grustaget där skulle han in också, så där körde jag faktiskt in... gjorde egentligen fel där men ville inte tjaffsa så han skulle trampa eller något sånt idag. dumt om han ska gå provlopp i morgon.!
 
Sen så körde jag Grace, min lilla tant! Hon tycker det är så kul nu för tiden, travade mycket idag, och hon är fin tjej! och älskar att dra vagnen!Körde rätt långt idag, svettig blev hon fick duscha idag =) 
Hitta vita bandage på Granngården för 50 kr, de får han på sig i morgon!
Nu i kväll har jag packat klart tills i morgon,
fixat Colin
Mockat och spånat åt Grace, 
snabb fixat Wille.
Nu kväller, upp tidigt i morgon!
 

Hundslagsmål, körning.!

 
Min älskade hund! vart i slagsmål idag, var en tik som flög på honom, bara sådär ändå.
Hon släppte honom aldrig, spelade ingen roll vad man gjorde..
Han fick7-8  såna här hål,lärde raka honom så jag kan hålla såren rent.!
Tur i oturen så vart de "bara" de här , kunnat blivit mycket värre faktiskt!!
 
-
 
 
Colin har också blivit körd idag, långsamt , 1.2 km  fin var han faktiskt, förutom när han snubblade och såg allmänt dum ut ;) men känns faktiskt fin i träningen.
hoppas han är fin på Fredag också, han får gå lite långtsamt då, sen så ska han gå provlopp på Lördag.
Hoppas han är riktigt fin då så han kan kvala! (;
 

-

 

Grace testat andra vagnen!

Grace blev körd idag igen, prövade den andra vagnen så jag kan köra Colin i den. den var rätt bra ändå, så Colin får springa lite i morgon, meningen att han också skulle köras idag, men måste i väg på lite
saker på eftermiddagen så jag hinner inte. Men eftersom han gick fort i söndags så gör de nog inte så mycket att han vilar idag också. :)
står som tränare på honom nu så i helgen blir det provlopp, hoppas han sköter sig!:)

2013-11-04

Måndag, idag har det inte hänt så mycket.Mamma och Danne kom hit och tapetsera i köket, jag bjöd på mat.
Sen på eftermiddagen så körde jag Grace, hon brunstar fortfarande, skit tråkig, travade längre idag och hon verkar gilla de, skritta inte mycket, körde inte så jätte långt heller, ! =) 
När jag kom tillbaka såg jag hur... däcket på vagnen var sprucken,!
Wille duschade jag idag, oj vad han tyckte de var mysigt, bara stod och njöt, när han fick täcke på sig vart han ju ännu nöjdare.Fixade Colin sen han var små sur, kanske börja komma i form nu! ;)
Klippte en hund i kväll också. ägaren blev iaf nöjd =)

Söndag . träning!

 
Söndag, vilo dag för vissa med inte för mig ,  fota hästarna lite , lekte i gång Wille, hehe han tyckte de var kul, blev lite busig (;
 
Colin gick intervaller idag också, kändes fin , 8st gick han idag, körde lite hårdare pass med honom, tanken är att han ska vara med på provlopp på Lördag, hoppas bara min licens har blivit så han har någon som står som tränare, 
Nu får han vila i morgon och gå långsamt på Tisdag igen.. Han har blivit så lung här hemma! Men borstningen under magen och massagen hatar han iaf! 
 
 

-

Kan inte förstå hur duktig Colin har blivit, så kul att köra honom här hemma!
Förr kunde jag inte ens köra honom själv, lärde ha sällskap jämt för han vände hela tiden och stod på bakbenen.
Men förtroende för varanndra har vuxit sen jag tog hem honom.
Ibland kan de hända att han vänder för skumma saker, men jag får honom förbi sakerna som han vänder för, och uppe i skogen här så är han som vilken häst som helst, underbart...
Vilka framsteg man kan göra, jag blir så glad! Kärleken till honom går inte beskriva, han är min bästa vän, en vacker dag ska vi visa dom,! Att han och jag kan !
 
Och folk som pratar skit.
att jag tydligen var dum som tog hem honom till gården, 
och de var tur att jag fick hjälp med inkörningen,men tyvärr ni har fel, Det var Tomas Rosén som körde in Colin  åt mig(;Skulle kunna gjort de själv med men hade inge bra väg att tömköra efter då!
Colin körs även lika mycket  som förut , även längre långsam turer,får även vara ute mycket längre!
 
 

RSS 2.0