Colin

Idag har Colin gått intervaller igen, Var duktig idag med och tog i bra så sista intervallen, han börjar skärpa till sig nu och vet vad de handlar om. Ganska svårt att tänka på allt, hålla bra grepp i munnen på honom, smacka, och hålla huvudet rakt , som han gör nästan hela tiden men ibland kan han vilja kolla på något i skogen eller nå. haha.! Sen Colin duscha, och efter han har torkat nästan hela hästen så fick han och hans kompis gå ut i hagen. Dom hade tydligen sprungit , för Colin hade sparkat på sig på ena bakbenet, märkte jag när jag fixade honom, så la om med jodd och blå spray.! Han bara stod när jag dona,! Duktig kille.

2012-07-27

Colin har gått lite långsamt idag fast han var på banan igår, men han var inte så trött.I helgen får han vila lite.. Så i idag tog vi en bilresa igen, vi tyckte att 180 mil inte var så mycket så vi tog Volvon till Malmköping sådär 23 mil.. Hihi. Men idag är Charlie med och han har varit ute hela kvällen... I morgon blir det en sväng till marknaden. och ja just ja var ute igår kväll, 2,4 km och tog de på 23 minuter, sen sprang jag också 700 meter om inte mer. Charlie var också så klart med, innan de så gick jag med Aja också.!

2 gången för Colin på banan...

Idag har vi varit till travet med Colin, och jag kan ju säga att han skötte sig bra.! Koncentrerad när jag sela på honom på gången bara stod och hade öronen framåt. var riktigt kul att se.! Han värmde först lite sedan körde dom in, så fick dom vila 10 minuter, sen körde dom ett snabb jobb.. Colin gick 1600 meter och tid 33,sista 300 gick på 27. Så duktig, för att vara första gången han går ett riktigt snabb jobb på banan. Och jag just ja, han gick direkt in i transporten när vi åkte också, lika så hem. =) Tänk får 2 årsen var han på bete med sin mamma, och nu liksom är han på travbanan,. vart har tiden tagit vägen? Det är de här jag har längtat till, Älskade Colin... <333

Onsdag

Vi kom hem igår så sammanlagt sen i Söndags har vi åkt 180 mil och jag kan ju säga att jag kan göra om det igen, bara stanna och sova lite fler gånger.! Haha började åka igår morse kl kvart över 8 och kom hem 9... Så idag har jag varit hos Colin och kört honom... I morgon är det dags för banan igen för min bebis, så får se hur det går, mer om det i morgon kväll... Charlie har haft de jobbigt, han är lekt att han är okastrerad hane med Aja, Aja löper och har fjäskat massor för Charlie, så ni förstår va dom har försökt gjort. Hundarna ska inte vara med varann nå nu på några dagar, vi åker ner till Malmköping i helgen så då får vovvarna vara utan varandra.!

I från Umeå,Boden och Arvidsjaur

Idag har vi åkt bil, vi sov i Umeå i natt, sen började resan i morse igen runt 9 åkte vi, först upp till Boden och vidare 6-10 mil och hämta nå till skogsmaskin. Sen vidare emot Arvidsjaur, men vi hade så klart inte ätit nå och skulle ta en annan väg än e4an, så vi åkte nog över 10 mil utan Ica,Restaurang ja Affär om vi säger så, haha.! Klart de ska hända oss. men men, vi klarade oss och stanna och åt vid Älvsbyn.. Vi såg även renar, och inte några heller, var säkert över 50 stycken, och fan så söta dom var. <3 Nu ska jag ta de lugnt innan de är sovdags igen, i morgon är de en ny resa som väntar!

mASS

Massa bilder i från senaste veckorna, vi överaskade Louise till Gävle där vi kolla på sean banan och kollade in elefanter även åt mat, sen har dagarna bara rullat!

2012-07-22

Längesen nu igen, men har fullt upp. I helgen har de varit bilträff Fredag och Lördag. Colin gick fort i Fredags i lag med princen skötte sig bra, han sprang på bra faktiskt, sen fick han lite träning att gå i lag med 2 st andra när vi körde hem långsamt. Colin vart pigg, så jag körde ut så jag hamna först, sen sprang han där, Raiden kom och jogga förbi och då blir Colin jätte pigg och ville springa fortare, men de får han inte.! Lill plutt..!<3 Sen har jag jobbat till lunch, och just nu är jag i Umeå, på väg till Boden och ska hämta nå till Oskars skogsmaskin, Första gången jag är utan Charlie i några dagar, uch... <3

Colin

Så här ser Colin ut när han får massage,! Han har verkligen blivit jätte fin och köra, man behöver bara vara på sin vakt ifall han snubblar. men han är ung så de kommer nog växa bort, Han springer fortfarande med bakskydd bak i långsam svängarna. Men hellre de än att få massa sår.Han var som vanligt

mycket att göra

Igår var de fort körning i stallet. Colin Skötte sig bra.! Jag selade bara och dona i stallet, var en annan som körde Colin (: Idag åkte jag till stallet så jag var där kvart över 6. gav dom frukost, sen efter en halv timme så fick 7 st gå ut i solen, jag mockade på så var klart runt halv 9. Sen linda jag upp en korg bandage..! Hästarna vila idag så dom var ute länge, så skönt tyckte dom.Sömma om Colin fram sakta men säkert.! . Nu i kväll så skulle jag,Charlie och Aja gå på lång promenad.Vi kom inte så jätte långt tills vi fick en hund bakom oss. men den kom inte fram så tänkte att ägaren skulle märka att hunden var borta. men inte då. när jag är på väg hem så kommer den emot oss. och Jag vill inte riskera något så jag stanna, som tur var så kom Anki så jag åkte med henne en liten bit. Annars gick promenaden bra.. BLIR så irriterad på att folk inte kan ha sin hund i hundgård eller hålla reda på den.! Hänt flera gånger att den har varit lös...Charlie är inte nöjd..Lär ut och träna på åkern senare! I morgon är de långsam körning i stallet .!

jobb dag

Idag har jag jobbat i stallet, började med att jag sov över till kvart i 7, alltså en hel timme, Men de gjorde inte så mycket. Hästarna fick äta ca halv timme sen fick 6 st gå ut och sen böt jag hagar vid kvart över 10.. pga av regn som kom. Dom andra fick gå ut en stund.. Hoppas alla täcken torkar till i morgon. Jag körde även ut en sväng med Raiden, som ska kvala i morgon.Han var jätte rolig att köra, så mysig! Dona lite med Colin idag också på hans ben får se om knölen går ner nå, men de tror jag! Efter stallet så har de väl inte hänt så mycket.Varit till Amanda och Ante, sen vidare till mamma en sväng och gick med Sissi. Sen till järbo och åt mat, vidare hem och hämta Johanna tog hundarna ut till skogen en liten sväng.! Nu sittrer jag här och ska snart gå och sova i morgon ska Colin gå intervaller igen.

Colin

Igår så var de ju fortkörning, Körde först en sväng med Princen, som skulle ta de lugnt, så vi hade en liten mystur, sen var det Colins tur. Eftersom hans spring kompis var halt så lärde jag och Colin ut själv och träna. Gick faktiskt riktigt bra för att vara första gången...Han sprang på bra, och jag vart riktigt nöjd med honom.Körde ingenting i berget så vart 4 intervaller på 700 meters rakan och sen "banan" hem. Han hoppade över en vattenpöl som gjorde att han galoppera, men tog ner honom i trav fort, sen sprang han vidare. Han tog kanske 2 galoppsteg. Så klart så hade han gått på sig lite också...Så stolt över min prins ändå! Körde även Tapper i intervall jobb. och han var pigg och fin som fan..! Viva behöver vi inte ens säga något om,. jag har träningsvärk som fan i armarna! Colin fick bandage runt om och även lite massage.!

Mycket denna vecka..-

Kan man säga, jag och Amanda har stallet själv, och det har varit körningar varje dag förutom Tisdagen, igår gick dom långsamt och Colin var sjukt underbar, var så avslappnad och fin, man behövde nästan inte hålla nå i tömmarna han bara sprang, men när vi körde först så skutta han för lite otäcka stenar ;) Men de gör dom ibland så de är inte så konstigt! Idag gick Viva,Lorten och Raiden fort. Jag körde Viva medans Amanda körde dom andra. Grymt fina hästar, så sjukt KUL! I morgon är det 6 st som ska köras. Igår var vi inne i Gävle med Lillasyster, vi åt och hade de trevligt och lyssna på Sean banan lite, Lousie tyckte de var kul, vi såg även elefanter och andra djur, men så klart så var den lilla gråa ponnyn finast <3 Charlie har vilat sorgligt nog men i morgon lär han nog få springa av sig! :)

Mycket denna vecka..-

Kan man säga, jag och Amanda har stallet själv, och det har varit körningar varje dag förutom Tisdagen, igår gick dom långsamt och Colin var sjukt underbar, var så avslappnad och fin, man behövde nästan inte hålla nå i tömmarna han bara sprang, men när vi körde först så skutta han för lite otäcka stenar ;) Men de gör dom ibland så de är inte så konstigt! Idag gick Viva,Lorten och Raiden fort. Jag körde Viva medans Amanda körde dom andra. Grymt fina hästar, så sjukt KUL! I morgon är det 6 st som ska köras. Igår var vi inne i Gävle med Lillasyster, vi åt och hade de trevligt och lyssna på Sean banan lite, Lousie tyckte de var kul, vi såg även elefanter och andra djur, men så klart så var den lilla gråa ponnyn finast <3 Charlie har vilat sorgligt nog men i morgon lär han nog få springa av sig! :)

Lugn dag

Idag har de inte hänt så mycket egentligen, stallet som vanligt, mockade. linda upp bandage, fika några gånger, tog in hästarna som hade jätte blöta täcken. Fixade hästar och dona bara. Ganska lugnt, så jag gjorde rent några galler så dom får fint.! Colin och pico var dom enda som inte ville komma in när vi tänkte ta in dom så dom fick gå ganska länge i regnet men innan de var klart så hade nästan doms täcken torkat, var uppehåll ett tag.! Sen fixade vi dom och gav hö, åkte hem och tog 47 minuters promenad med hundarna. De behövde vi alla kan jag lova! Åkte tillbaka till stallet och gav kvälls havre :) Det har inte hänt så mycket annars, Grace var jätte mysig idag, och Wille sprang till mig när jag kom in till hagen myshästarna, dom ska i slutet av veckan flytta till åges igen och beta upp lite där BÄSTA LASSE STEFANZ VAR PÅ TVN IDAG<3333

Fortkörning

Var i stallet vid halv 7, hästarna var redan ute så de var bara att mocka kvar, vi var klar med det ca halv 8, då tog vi en kopp kaffe, sen vid ca 8 tog vi in Doris och Colin. Alla skulle köras idag så var bara att börja tidigt..! Det regna och regna så var inte så kul för hästarna att vara ute heller.! Colin var jätte duktig idag, första intervallen var han lite lat, men sen så fick jag upp farten på honom, 4 intervaller och en långsam sväng i berget.. så kom han in med 71 i puls.! Jag är helt klart nöjd med körningen med bebis idag. super duktig! Sen så körde jag även prinsen , långsamt och sen Tapper fort. Eftersom de regna hela dagen så var de inge bra fäste för honom alls, men han gjorde så gott han kunde, kändes faktiskt riktigt fin annars.! Var vatten överallt och riktigt äckligt och köra, fast jag har duschat så har jag grus i örat än... Hahaha! Men helt klart grym dag i stallet.Yngve var också där och körde.! Efter körningen så var de bara fixa dom, så massera Colin och smörjde med Arnika och la bandage runt om på honom. Ska vara rädd om hans små ben ;) Efter stallet så åkte jag till pappa och åt med honom, sen ut i regnet och stängde ut mer åt hästarna,så dom vart glad.Ska gå ner till stallet med dom , så dom får beta lite där också, vuxit ganska mycket där så. Sen vill Molly ha sällskap igen.! Nu i kväll har vi varit i Norrsundet och Bergby, det är fint där nere.! Såg ett rådjurs bebis som höll på att bli överkörd av en lastbil, men den sprang ner i diket som tur var. ucha lillen då<3 Regnet fortsätter här i Ockelbo...! Nej nu mina vänner så får ni vara nöjda, (;

MEN!

Skrev massa och allt vart bort taget, Helgen har jag haft fullt upp, knappt varit hemma, tagit hand om djuren o handlat och hälsat på kompisar. Idag Jobba jag och de gick bra och fort. Myste lite med Colin och massera lite på honom, för skojs skull.Regnat här sen ca 11, har även sett Molly idag, hon vart jätte glad av att se mig.! I helgen har Charlie vilat i från träningen. I morgon ska Colin gå intervaller igen, och jag ska köra honom!myyys!

Första gången

Idag var det första gången jag körde intervall jobb med Colin.Det gick faktiskt jätte bra, Skit kul! Han sprang på bra , först och sist, vi blandar körningen att en kör först med den andra , nästa intervall så är det min tur,! Allt gick så fint, och vi körde 4 intervaller och 1 sväng upp i berget och vände.! När jag kom in så hade han bara 73 i puls efter snabb jobbet, något bra eller? Sen efter jag selat av så hade han 56 tror jag de var..=) Masserade Colin lite sen och dona så han vart nöjd.! Colin håller på att växa också så ingen ide att köra för hårt heller.! Jag är i alla fall nöjd över min bebis <3

Charlie

Igår var jag och Charlie i väg på trimmning, en mycket trevlig kväll med kaffe och hundsnack. Vi fick mycket bra beröm hur fin Charlie har blivit, det värmer.! Jag har kämpat ner honom i vikt, jag leker och tränar lite smått hemma.. Han är i hundgården på dagarna hos pappa med sin "tjej" Aja! (;

2012-07-04

Igår var jag i väg på trav, och råka se Järvsöfaks! Fy vad snygg han är.! Så de vart ingen träning för Charlie, han fick vara med Husse i stället.. I dag har jag varit och kört Colin, han var lite slö idag men annars var de inge fel.ett träd låg nästan över vägen så vi lärde vända, sen kom det en älg över vägen när vi körde, samt en grävmaskin som höll på neranför en väg, och den gamal tant som stod vid vägen, sen hörde vi nå konstigt ljud ifrån skogen, som att någon som ropa på hjälp eller nå, kan va tantens gubba som ramlat? Jag vet inte, och kunde inte kolla eftersom jag körde häst.! De var en konstig körtur med mycket saker som hände, men Colin skötte sig fint och bara sprang ändå.! Sen så åkte jag med bakom Viva, när vi väl kom till stallet så fixade jag Colin och sen vart han nyskodd fram! Åkte sedan hem och diskade och dona innan Oskars föräldrar kom..! Charlie ska bli fin i kväll, och de kommer säkert bli massa hund snack också!

2012-07-02

Idag har det varit häst körning igen., Jag körde Tapper och Pico Tapper gick 5 intervaller och Pico gick en långsam sväng eftersom han ska starta i morgon.! Sven erik körde Colin och det var bra med honom, tog 4 intervaller idag, Colin håller på att växa så lika bra att ta lite lungt,han hade bara 56 i puls när han kom in..Snacka om lågt! haha Masserade honom inte så mycket idag, men hade på bak bandage och linnement fram... Var kvar i stallet till 3 sen vidare hem till Wille och Grace och tog av dom flughuvorna och hade ut dom på mer gräs.. Nöjda vart dom iaf, Nu i kväll köpte jag 2 nya flughuvor som dom fick på sig nu i kväll igen. Hade även på knottmedel på dom.. I morgon måste jag träna Charlie också. Han har fått vila idag.!

Ops!

Har haft mycket nu. I Fredags gick Colin intervaller han var lite trött, men han håller på att växa igen,så de är inte så konstigt om han är trött.Men annars så var han duktig. Sen har det varit marknad i ockelbo i helgen därför jag har varit seg. Fredags skulle vi dricka lungt men... haha jag vart bra full och vart bakfull, jag gick upp kl 1 igår, och kunde inte äta nå. Så hade jag ju lovat syster att gå på marknaden med henne så. åkte ner och gick ut med henne.. Efter ett tag så kände jag att jag vart hungrig så ca halv 3 så åt jag frukost, en kokt korv med bröd. Så klart fick syster en också! Vi handla inte så mycket, men hon åkte karusell också fick hon lite mer saker, kan inte stava vad de heter, haha!...Men hon vart glad iaf huvudsaken de! Jag köpte lite kläder, mycket nöjd. Lördag kväll så grilla vi hos mamma, vi och flera till sen gick vi fram emot marknaden,träffade även ett gäng framme som vi var med,Drack lite och hade det kull vart inte så full som tur är, jag hatar bakfylla. man blir så jäkla seg.! Haha Sen i dag söndag har vi varit ner till marknaden och köpt en väska så slipper Oskar ha alla mina grejer jämt ;) Har städat och donat nu på eftermiddagen, nu kör vi några tvättmaskiner..! Ne har säkert missat massor men orkar inte skriva så mycket mer!

RSS 2.0