Ridning,körning.!

Idag fick jag för mig att rida Grace.Hon vart nog förvånad. Men trivs bäst bakom hästen märkte jag, ovan är jag ju också, men det gick faktiskt rätt bra=). Kan bara skritta, kan inte rida lätt alls! Försökte faktiskt! haha!
Red inte så långt  men... börjat fått träningsvärk redan! OPS! ;)
 
Min lilla Colin då, Han har blivit körd idag igen, idag testa han faktiskt, vände 2 gånger och ville inte förbi alls ca 500 meter i från hemmet,! Men jag vart jävligt arg på honom! Så jag tog sats 3 gången, och slog pisken på skalmen så han hörde att den var med, och travade han förbi hur fint som helst, 
Jag vann denna gång,! =
Jag skulle egentligen kört fort, men trodde vägarna var hårde, men så fel jag hade,! 
Hur fina som helst idag, så körde lite i fortare tempo än långsamt!Körde in efter en väg där de är backar så han fick jobba lite,men så klart så fick han jogga sakta uppför!
Har aldrig kört honom där så allt var ju nytt =)
1,1 mil blev de idag, igår ca 9 km. Bandage runt om fick han idag också + massage! =)
 
 

hästar



Colin gått långsamt idag, var som vanligt idag, pigg och fin.:) härligt! snubblar och slog på sig, hoppas han skärper till sig med det snart!:)
får se om de blir långsamt i morgon igen, fast längre tur, eller intervaller, beror på hur hård vägen blir!
grace ska köras också i morgon också, brunstig som fan kan bli spännande! :)

Wille varit på promenad idag, kul!:)

Tisdag.

 
I morse tog jag en kör tur med Grace, hon är mysig, slappnade av när vi skritta och sen när vi skulle börja trava så snubbla hon! Hehe! Tokhäst!
Körde ca 3 km skritt och lite trav=)
Nästa gång vi kör henne så får hon trava lite längre innna jag skrittar henne igen.! Måste börja jobba bort magen nu;)
 
Sen i dag har  vi städat ut Garage där vi hade lägenheten.... går in i lägenheten och hämtar de sista och ser att någon börjar flyttat in saker där, fast vi har lägenheten tills på Torsdag. tänk om vi inte hade städat och hämtat all viktiga saker då?!! Åh blev så irriterad!, Betala en full hyra och andra får börja flytta in.....Normalt?!!
 
Sen på eftermiddagen så kom Melwin,Jessica ,Åsa och Alvin upp! De hejade på hästarna och fika lite.
Sen fick hästarna gå in runt 4 för att barnen skulle få vara med,! Och de skötte sig så fint , Lyssnade jättre bra.!Melwin är ju sjukt intresserad av hästar.! Blir nog min stalldräng, hih! 
Alviln tycker också om dom också;)
Just ja, var 2 till barn som var upp och var med, Åsa systers barn,de är också intresserad av hästarna mest en äldsta, men duktiga dom med och lyssnar bra! Grace fick vara ute längst för hon gillar barn bra,syns så bra på henne
Hon skulle vara bra första ponny om hon var liten (;
 
Colin vilade idag, köras i morgon!
 

Nyskodda hästar

I dag körde jag Colin 7,2 km innan hovslagaren kom, lika bra att köra idag också i fall att de skulle bli "Storm" här med, Colin krångla lite , han tycker om att springa in efter en väg så har bara tar för givet att vi ska in där, så jag bestämde mig idag, att vi inte skulle in där nå alls idag,det är jag som ska styra och bestäma över honom,! 3 gånger bråka jag där med honom, men fick han förbi som tur var (;
Han sprang inte så konstigt idag faktiskt, nu har han fått sulor fram så får se om han är riktigt nästa gång jag kör honom. 
Wille blev verkad idag och Grace blev även skodd idag, skönt slipper jag tänka på de!
Får se om de blir en kör tur med Grace i morgon! =)
 

Lördagens inlägg =)

Kändes kontigt att ta in hästarna vid halv 1 tiden idag. Men eftersom vi skulle bort och vara borta hela dagen + kvällen så fick de bli så idag!
Men de var nöjda när de kom in, åt mat och var sig lika! ;) Wille tycker nog om mig idag! Men lurad är de fint väder i morgon får se gå ute längre ;)
Var på trav i kväll, kollade på fina hästar =) gick inte så jätte bra för dom idag, men de kommer igen.! 
Lillasyster var också med idag, så klart så fick hon grejer av sin snälla storasyster.! synd att jag inte är rik, då skulle hon fått en ponny ;)hehehe!
 
Kom hem och skulle som vanligt ge hästarna vatten och de, såg att en unghästarna inte var så pigg, Oskar trodde hon sov, men jag såg att de var något.
Hon reste sig iaf upp medans jag gav de vatten sen låg hon igen, jag gick in och böt om, gick ut igen och hon reste sig så jag började borsta, massera magen, efter ett litet tag kom ägaren också, kollade till, och märkte inte nå fel alls då, inte nå feber heller.!
Såg faktiskt mycket piggare ut efter hon stått  ett tag, skönt,! Bara hoppas på att hon är sig lik i morgon bitti!
 
 

Söndag

 
Wille fick mysa lite med Lollan =)
 
Även träffa Baby en sväng. 
 
Har inte mycket att skriva om, Louise varit här, vi har städat lite här hemma, inne!Medans Oskar målade taket i köket. Louise skura hela trappenn med en disksvamp (; hihi Duktig hon är, bara om hon vill förstås! Hon var även ut till sin kanin en sväng.
Har varit och grattat pappa också idag, hästarna var ute i från ca 7 till halv 6 i kväll. Colin sparkat på sig lite på fram, la om det,och hoppas han inte blir tjock! 
 
I morgon kommer hovslagaren, hoppas jag hinner köra i morgon, vill inte ut på kvällen, tydligen gått en stor björn, bara 2-3 km i från oss, den vill jag inte möta i mörkret! (;

fredag



idag vart både hästarna körda, Grace först, travade ca 200 meter förbi fyrhjuling som stod och vänta på oss. annars så skritta Vi hela tiden, mysigt tyckte on, hann titta på allt omkring sig;)
Colin travade idag ca 6-7 km. där de var mjukt!:) han var som vanligt, så fort vi kom på lite hårdare så markera han! så måste vara att han är öm i fram.så hoppas hovis kommer på måndag!:)
Wille avundsjuk, vill också springa.! men vill inte setta på han vagn efter alla år från varo:)



Charlie var på långpromenad i morse med skippen och baby, glad charlie fick springa lös medans de andra var kopplade!:)

Torsdag!

 
Idag gick hästarna ut ca 7, mockade, släppte in Louises kanin Dumlie i Willes box, medans jag mockade åt de andra.! Glad Kanin
Sen kom mamma och Danne och hämta mig och Charlie. Arbetsförmedligen var de dags för idag, men vart fan inte nå smartare att åka dit!!
Irriterande...;)
Sen försökte jag få fram en springer utav Sissi, gick ganska så bra ändå! Har inget trimbord, håller till på golvet och benen somnar till sist;)
Tog med hundarna ut på åkern, fota lite med mobilen bara, vart rätt bra bilder ändå.
Var hemma vid 5 tog in hästarna och snabb fixa dom sedan in och fortsätta i köket, vill bli klar där snart!Wille fick mysa och äta lite hö medans jag bytte vatten och dona klart i stallet, härligt tyckte han! ;)
 
Charlie orolig, gillar inte alls att vi gör om. är uppe själv och inte alls sig lik. Så fort vi börjar så blir han orolig/ledsen, vi vet ju inte alls vad han har varit med om, så hemskt att se honom såhär, =( vill inte ha han ute heller när de är mörkt ute.. 
Han brukar ju gilla att vara med oss. mattes gullhjärta .lämnar aldrig i väg dig ska alltid få bo med oss.!<3
 

Ömfotad?

 
i dag körde jag Colin igen, han var fin ändå till Åbergs där jag vände. Han sprang inte helt 100! Så jag bad mamma komma upp och titta när han travade,Syndes ingenting nästan då.. Men var ändå inte riktigt nöjd.!
Så jag körde 2 svängar där Colin tycker om att bli körd, vart ändå 8,3 km så åkte jag hem också var Carina här hon som har unghästarna hos oss.
Körde runt liten sväng med Colin i trav så hon fick se, och hon tyckte de syndes lite bara när jag travade, så hon tror att han är ömfotad fram, så sulor åker på igen och hoppas att de bara är de, som spökar!
Han är ju hur fin som helst annars så kul att göra! Han lyckades att trampa sig idag också under körturen, vet faktiskt inte när de var. La om det iaf så de inte kommer massa skit i, inte så stort heller som tur var!
På Måndag kommer nog hovslagaren och skor om alla hästarna här!...
 
 

2013-10-21

 
Bjuder på några bilder i från idag, alla bilder är på mina/våra djur!
Har varit ute och gått med Charlie och Baby idag. Rolig hund var som att gå med en shettis nästan.. hehe!
Charlie kändes som en liten springer där! ;)
 
Colin kördes idag, var fin tills jag vände, och då såg han hallt ut, travade en bit i fall han skulle bli bättre. men blev inte de, ringde oskar så han kom upp i fall de var en sten som satt kvar i hoven, men såg ingenting.
travade igen och såg inget fel alls, sen vart han lite hallt igen, så jag hoppas verkligen att de var en sten som gjorde allting idag, så de bara ömmade när han travade! 
får vila i morgon så kör jag igen på Onsdag och får se, var ju så jävla fin i Lördags!
Mattes Älskling!<3
 

vila för hästarna

Söndag idag, alltså vilo dag för hästarna.
De fick gå ut ca 07,15, mockade fyllde på vatten. Gav de mer hö vid halv 10 sen åkte vi emot valbo. köpte skosaker idag egna!
Har varit och grattat Melwin också som fyller på Tisdag.  Mys killen<3 har lovat han att åka med Grace sen =)
måste skaffa rockard!!
Hästarna fick gå in vid 18,00 kanske hon var, de var iaf nöjda! Unghästarna var redan inne då. 
Annars har de väl inte hänt så mycket idag.
 
Grace vilat ca 1 vecka nu, benet helt bra så blir körning till veckan igen! =)

Lördag!

4- i morse när jag gick ut  07,10. Gick direkt ut till stallet, gav alla hästarna mat, tog ut mina, Sen kom ägaren till unghästarna och tog ut dom. Jag mockade och gjorde rent i stallet, sen tog jag en morgon promenad med vovven, vi såg 4 rådjur  i höstsolen =).
 
Colin skulle ha gått intervaller idag, men vart lite där emellan pga av vägen var så hård idag, jogga en bit sen 4 intervaller där det var mjukt han var som vanligt...Fick gå in sen och vänta in sina kompisar, vill inte ta ut honom igen när han blivit körd. Kallt ute idag ju så, Wille och Grace var ute till kvart  i 5 i dag, de ville inte när jag selade Colin, men jag lät de vara ute, stackars djur ;)
 
Nu i kväll så låg en av unghästarna och sov när vi kom ut, jag smög mig fram och tog kort, så jävla gullig! farligt söt! Synd att hon är till salu, hade gärnat fått stannat hos mig ;)

2013-10-18

Sista dagen på jobbet idag, kommer sakna hästarna, speciellt dom som man har fått bra kontakt med.!
Men sånt är livet, kunde ändå inte ha Colin kvar , har egen gård nu så bättre att jag har honom hemma och slippa åka till hästarna!
Sen hur vissa människor reagerar på de, kan jag inte göra nå åt!
 
Annars har de inte hänt så mycket, fixat stallet som vanligt, borsta till Colin  bara idag, de andra fick vara, hade ändå inge sår =). Massor utav mat fick dom iaf.
i morgon ska Colin köras, om vägen är okej så blir de intervaller, börjar frysa på ute nu så kan vara alldeles för hårt för intervaller.
Tar väl en långtur annars med honom, har en väg som de kanske kan gå att köra lite fortare på får helt enkelt pröva köra där ,om min intervallraka är för hård! =)
Får se om M kommer till Grace eller om jag försöker ta en tur med henne också i morgon.
Grace står utan bandage i natt får se hur hon är i morgon ! 

2013-10-17

Denna dag har väl varit som vanligt...
i morse mockade jag boxarna, skönt slapp jag det när jag kom hem. 
Jobbat
kört en fin colin, 1,3 mil. kändes som vanligt, alltså lika fin.Hästarna kom in lite tidigare idag . vi väntar på oväder, skulle tydligen bli snö och regn, huhu! tur jag körde idag så kan Colin vila i morgon i alla fall,
Grace var fin i benet idag så blir nog körning/ridning i helgen. kanske ;)
Wille blir att försöka ta ut på promenad!

2013-10-16

 
Det var 2 fina unghästar som kom igår, verkar jätte mysiga.! Jag sköter dom inte, de gör ägaren men, fyller på vatten och kollar lite extra på dom ;)
De här stoet kollar jag lite extra på. fastnade direkt när hon kom in till stallet i går kväll...
Men jag kan inte ha en till häst nu....!Hade gärna viljat att hon skulle stannat hos mig,! 

Colin har fått vilat ska köras i morgon, om jägarna inte jagar alldeles för sent. 
Han tycker nog de är ganska så skönt att få vila, 2 dagar i morgon, men kan nog vila tills på fredag också om de är så.!Grace blivit bättre i benet, var alldeles "rent " i kväll.! =)

 
 

2013-10-15

I dag har det inte hänt mycket med hästarna, Mockade,borstade och kollade hovar 
Och så klart gett dom mat!
Oskar och Danne tapetserade här hemma idag igen, de ska även göra imorgon, börjar hända saker här hemma nu! =)
Mamma fixade 2 boxar till idag, kommer 2 st  1 åringar i kväll.!
Sissi sover hos oss i natt, så vi har varit ute på en lång promenad med hundarna så kanske de sover skönt i natt.=)
 
 

2013-10-14



körde Colin idag igen, långsamt. 1,1 mil, han jogga och var så lugn och fin:) tänkte nog försöka vända en gång men fick han framåt direkt! så inget problem vart de:)
får vila någon dag nu så slipper vi störa älg gubbarna så mycket:)
bra för honom att ta de lungt också! idag fick han kyl lera på fram benen:).

Grace vart riden också skrittades bara!, inte tjock i benet heller. får se i morgon hur det är.

:)

2013-10-13

 
idag har jag jobbat sista helgen jag måste!..
Sen hem och fortsatt med mina hästar, Colin gick intervaller idag, och var då inge fel på honom, fin och lugn!
Jätte duktig, tar inte i så mycket uppför backen, men sen på raksträckan tar han i riktigt ordenligt, precis så som jag vill!.=)
Körde 8 st, skulle egentligen varit 7, men sista 50 meter fick jag möte och fick ta upp Colin , så körde en till..!
 
Grace var tjock i morse igen, fast hon haft bandage på. när jag kom hem hade nästan all gått ur, fick dra vagnen kanske 1 km. Verkar inte nå halt,la om med vallörtsblad så hoppas de ser bättre ut imorgon. 
så kanske M kommer och skrittar för vagn med henne i morgon.
Colin ska också gå långsamt i morgon också sen får dom vila någon dag så slipper jag störa älg gubbarna ;)

Lördag,mycket att göra!

 
I dag har det varit fullt upp här hemma. Jag tog sovmorgon till halv 8, sen direkt ut till stallet, härligt att ta ut hästarna när de var ljust ute. och se dom äta hö!=)
Grace tjock i ett bakben, la om med vallörtsblad under dagen.!
Sen har vi målat, jag hade helt klart bästa utsikten! Colin!<3
Även hämtat spån med mini vagnen! Gick väl bra de också, lärde åka 50 km ända hem, men de funka väl också ;)Bjöd Danne,Louise, Marco och Ebba på tacos i kväll, Kevin kan ju inte äta Tacos så bra, men åt lite köttfärs och sånt...!Fick även hjälp av lasta ur spånet! Tack!
Halv 7 fick hästarna gå in i kväll de var hungriga hade nästan blivit mörkt..
Grace ben såg finare ut la om med stallbandage,
får se hur hon ser ut i morgon, kanske kan skrittas för vagn iaf.!
 
I morgon ska jag jobba, min sista "helg"... På fredag slutar jag jobba!
Colin ska även gå intervaller i morgon är de tänkt, sen gå på Måndag långsamt så kan han få vila någon dag sen så slipper vi störa älg-gubbarna så mycket ;)

Fredag!

 
Fredag morgon började lite annorlunda! Oskar låste ut mig och hunden. Han åkte i väg och jobba, jag skulle in och hämta mina saker,och märker att de var låst! Haha!Bara för honom att vända och komma och låsa upp (;
Fick skjutsa till stallet sen! =)
 
Hemma på eftermiddagen så har hästarna fått promenad,Skrittade bara idag, hur härigt som heslt och Colin var  jätte lugn, tror de är bra för honom att skritta bara ibland.!Grace var också med, hon var tjock i båda bakben i morse, men bara ena var tjockare på eftermiddagen, tänkte att de kanske skulle gå ner när hon skrittade lite..tvätta med tvål sen la jag joddomslag där i natt, hon sparkar i boxen också så fick bandage både bak, + svansen , brunstig!
Tog även med Wille och Charlie på en promenad idag, lugna killar som inte tycker om att vara bredvid varann när jag vill fota dom ;)
Wille vart glad att komma ut, men  lite ömfotad tro!
 
 
 

Torsdag.!

 
Colin gått intervaller idag, som vanligt var han fin! körde 7 svängar, sista svängen så körde vi lite jogging längre och kollade lite mer vägar,!
Men tror vi håller oss där vi kör nu så länge.!.
Körde faktiskt honom helt själv, Kjell var och hjälpte oss lös bara.Sen sköte vi oss själv! underbart snart klarar vi oss på egen hand;)
Bandage bak och vallörtsblad både fram, massage också nästan överallt ;)mysigt!
 
 
Sen körde jag även tanten våran, lika mysig som vanligt, lite piggare börjar hon bli! =)
Men ligger inte alls på , får i stället jaga i gång henne....Men brunstig som fan! Stanna vid Carinas hästar och pissade när hon såg hästarna!
HAHA undra på att hon var så dålig på banan när hon brunsta :D Sen när jag selade av så tyckte hon skalmen var jätte skön.....knäpp!
 
Sen nu i kväll var vi ut på en promenad med Charlie och Wille... 
Wille verkar tycka om Oskar en hel del, hade långt grimskaft, för han var så lugn, när han kände att han kunde gå längre, så gick han till Oskar och gick bredvid honom, så där vart jag utan djur!
Han fick ta båda . öva sig liksom ;)
 
 
Jag har även, tvättat massor av kläder, plockat in och ut ut diskmaskin några gånger i dag, städat lite i köket men kom på att de inte var så stor ide när vi håller på att göra om,!
tänkte även torka golvet, men regnade så var inte heller någon ide eftersom Charlie tar med sig leran in så ser de lika ut igen;)
 
 

Mor och son på tur!

 
I dag så kom båda hästarna ut på motins runda, Malin red Grace..
9 km idag och vi skritta och travade en hel del.Grace vart svettig! Bra då syns de att hon har arbetat;)
flåsade ingenting nästan heller.. Hon var så duktig, travade i hennes egna tempo!
 
Colin var riktigt fin idag, tror nog att de var bra att han fick vila 2 dagar!Han var glad hela kör turen, fjanta lite, men matte har blivit hård så han förstod snart att de inte var någon ide att vara rädd för... mörkare grus ;)
Han sprang förbi rishög också, där trodde jag att hans skulle fjanta , men han sprang bara förbi! Han lär sig min stjärna!
 
I November lämnar jag in licensen!. vart så sjukt dyrt annars.. Skulle få betala 3000 om jag lämnade in nu och 3000 igen i Januari och om jag blir arbetslös så går de inte runt!
 

Äventyr igår, kul!

 
I går så var vi på äventyr!
Vi lasta Colin vid 9 tiden sen åkte vi emot travet.
Jag skulle köra upp licensen , hade Colin, som jag hade tänkt i från början.
Körde i rygg som tur var, ganska pigg var han faktiskt,aldrig känt han såhär fin, var lite extra att köra på banan med honom.!
Vi körde 4 bakvarv tror jag sen rätvarv, 2 st, vet inte vilket tempo men vi värmde bara och Camilla kollade så jag kunde köra häst;)
Godkänd blev jag också, känns bra, kanske jag får bättre självförtroende när man ser att man klarar av någonting....
Det ligger inte på topp igen nu, men ska byggas upp ;)
 
 
Sen körde Peter  Colin. Han såg så fin ut, sprang på bra ensam, körde 1600 meter tror jag de blev, 
28 första 1000. sen 18 sista 500, kom in på slut tid ca 24, Så jag är nöjd med Colin, han var ju som sagt själv på banan(: Duktig pålle <3
Första banjobbet efter jag har tagit hem honom, allt verkar funka bra fortfarande, fast jag tränar själv!!
Han fick gå ut någon timme när vi kom hem , sen kom regnet så då fick han gå in , var ute iaf ca 2 timmar efter banjobbet.
Bandage runt om, massage + magnet täcket på någon timme.
Nu får han gå i hage tills på tisdag så får han gå långtsamt då!.
 
I morgon Måndag ska jag in och skriva och ansöka om Licensen så Colin kan kvala någon gång!.
Grace vilar också, haha! kör nog henne på Tisdag med!

3 dagar i rad

 
Har tanten blivit körd, men inte bra utav mig. I dag var Malin och hennes pappa här, vet inte om han har kört häst förut, men han körde och trava med Grace idag, Hon är så duktig denna tjej.! Tar de lugnt och inte har nå brottomt alls. Hade 3 på vagnen ett tag, haha! Skulle vara bra att ha rockard.;)
Ska skaffa!
 
Sen har det inte hänt så mycket,packat inför morgon dagens äventyr..

2013-10-03

I dag har båda hästarna körts,började med  Grace. skritta och jogga lite, ca 3 km. Hon tycker det är super kul.Vill ha slagjord i början i fall att hon gör nå glädje skutt ;)Glömt hur hon var att köra. Man behöver knappt hålla i henne, springer lungt och fin, så kul att köra igen! :) Tanten min<3
 
Colin då, Jo han fick springa idag också 1,5 mil kanske de blev till slut, glömde mäta ju! 
Han var då dunder pigg, och ville springa fortare än han fick Jätte fin...
Vart lite rädd när de small till på en sten + vagnen så han gjorde nå skutt med rumpen och drog i väg 10 meter kanske sen lugna han ner sig..
Alltså det går inte att gemföra mor och son.. ;),Men lite lika är dom allt!

Wille stackarn då, han ser så ledsen ut när jag selar dom andra... men vill inte börja köra honom efter 9 år, sista starten gjorde han då ;)
. Han skulle säkert bli skit glad! Men, stopp. han är 21 och gamal gubbe.! Får följa med på promenader och kanske ridas om någon vågar, jag gör de inte i alla fall.! =)
Han måste bli lite mer rund om magen också.. börjat tappa lite nu när han ska byta päls =(

Gamla tanten fick dra vagn, hovis var här...

 
I dag har jag först Jobbat..
Sen har Colin fått FINA fötter, inge mer fula fötter, sjukt nöjd med hovslagaren,! Sa som han tyckte, noga och bra!
Han belastar tydligen vänster sida mer än höger, svårt att förklara men när hovis ställde Colin rakt så syndes de riktigt bra.! Blir  en sula där sen  och massage med Gröngröt eller arnika så blir de bra trodde han!
Även skulle han ha något på bak på hovarna..Skulle ta allt nästa gång!
Skönt med en som säger vad han tycker och tror!
 
Sen  i kväll så var jag och Malin ut med Grace, en kort kör tur, bara för att se hur hon reagera att dra vagn igen, var ju liksom 4-5 årsen sist , men hon brydde sig inte om något, och var jätte duktig tjej! =)
Skönt nu ska hennes tjock mage bort, slutar ändå jobba snart så gör ingenting om jag börjar köra Grace lite, har jag mer att göra på dagarna sen (;
 

Höst i fäbodarna

 
I dag har det varit rätt fint väder ändå, och jag varit grymt foto sugen, tog med kameran ut medans jag grejade, vart ganska så bra bilder ändå =)
Jag renasade så har bara 74 bilder i från idag.... 
Colin fick en annan hage, kul tyckte han!,
Fick även köras idag, 9 km . Han var riktigt duktig idag, hade en timmerbil bakom oss ett tag. Och Colin reagera inte fast den lät ganska mycket. Även den som körde var en bra person , han sakta in och blinka före så jag såg vilket håll han skulle åka till! Inte många som gör så, inte såna jag har mött i alla fall. 
Colin känns fortfarande  fin, körde själv idag, ingen åkte med,
Vi gör framsteg =)
 
Var sjuk i går, piggare i dag, orkade iaf sköta djuren här hemma idag, skönt,! 
 

RSS 2.0